Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

KVC Oranje neemt ook horde genaamd Vaesrade

 

KVC Oranje heeft ook de derde van vier achtereenvolgende uitduels winnend afgesloten. Nadat eerder was gewonnen van SV Geuldal (1-3) en Passart-VKC (0-11) werd het uit bij Vaesrade 0-2 voor de ploeg van trainer Paul van Putten. De zege was verdiend, maar gemakkelijk ging het niet.

,Jullie hebben een goede ploeg, met veel voetballend vermogen, vooral in de middenlinie. Dat wisten wij en onze bedoeling was het jullie zo moeilijk mogelijk te maken met fel, mannelijk, voetbal. Daarin zijn we lang geslaagd. Uiteindelijk wonnen jullie en dat was verdiend',  aldus trainer Paul Bisschops van Vaesrade na afloop tegen KVC-vertegenwoordigers. De trainer van de thuisclub had het bij het rechte eind.

KVC Oranje was in Vaesrade de gemakkelijker voetballende ploeg. Vaesrade stelde daar duelkracht tegenover. De eerste mogelijkheid was voor de thuisclub. Een inzet van Yannick Kramer werd door aanvoerder Bas de Langen van KVC Oranje van de lijn gehaald. Daarna was het aan de bezoekers uit Bleijerheide om voor gevaar te zorgen. Jordi Schmitz kopte over na een voorzet van Joey Niesters. Hetzelfde deed Mirchel Flecken, wederom na een voorzet van Niesters. Een pegel van Schmitz van zo’n 18 meter ging over de veste van thuisclubgoalie Erki Urff. De keeper kon ook handelend optreden toen Martijn Sangen na een solo voor hem opdook. Urff wist de schade tot een hoekschop te beperken.

Kort voor de thee moest de doelman zich dan toch gewonnen geven. Schmitz liet vanaf 30 meter een pegel richting Vaesrade-doel vertrekken. Urff loste en Mitchel Flecken was er als de kippen bij om in de rebound raak te koppen: 0-1.

In het tweede bedrijf veranderde niet veel aan het spelbeeld. Vaesrade probeerde iets terug te doen, maar echt gevaarlijk werden de mannen van trainer Paul Bisschops vooralsnog niet. Het bleef wel lang spannend, vooral omdat KVC Oranje naliet de score vroegtijdig uit te bouwen. Vooral Joey Niesters miste geluk in de afronding. Eerst stuitte hij vrijstaand op doelman Erik Urff, vervolgens schoot hij de bal glijdend over en een vrije trap van zijn linker ging eveneens over de veste van Urff. Martijn Sangen kopte tussen de bedrijven door, op aangeven van Jordi Schmitz, eveneens over. Aan de andere kant ging een inzet van Yves Fleuren over het doel van KVC-keeper Calvin Pötgens.

Zo’n tien minuten voor het einde viel de beslissing. Na een hoekschop van Jordi Schmitz vanaf links schoot Mitch Flecken in. Doelman Erik Urff was geslagen, maar Yassin Eladem werkte bal weg, al of niet vanachter de doellijn. Scheidsrechter Jos Mucher wees gedecideerd naar de middenstip. Doelpunt dus. Er was aanvankelijk de nodige twijfel over die beslissing. Na afloop bleek echter dat spelers van Vaesrade het ook zo hadden gezien. Mucher had kennelijk dus een timmermansoog bij dit spelmoment.

In het restant van de wedstrijd liet KVC Oranje, tot nu toe de meest scorende ploeg in 4B, na het doelsaldo verder op te krikken. Vaesrade was dicht bij de 1-2 maar een kopbal van Tony Geestman ging via de lat over.

Vaesrade speelt zondag thuis tegen Passart-VKC en kan dan mogelijk definitief afstand nemen van de onderste plaatsen. KVC Oranje gaat de vierde uitwedstrijd op rij tegemoet, in Eys tegen Zwart Wit’19.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)