Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

KVC Oranje pruttelt, maar wint opnieuw in thuiswedstrijd

KVC Oranje heeft het thuisduel tegen Zwart Wit’19 uit Eys met 2-0 gewonnen. Dat was alweer de zesde overwinning voor de equipe van trainer Paul van Putten in even zoveel thuiswedstrijden. Maar, gemakkelijk ging het deze keer zeker niet.

Bij KVC Oranje ontbrak onder meer Mitchel Flecken. Hij was geveld door embolie. De kalende aanvaller staat erom bekend dat hij 90 minuten blijft gaan en een voortdurende bron van onrust is voor vijandelijke defensies. De bijnaam ‘brommer’ kwam dezer dagen in de  apps van zijn ploeggenoten veelvuldig voorbij. Niet zo vreemd dus.

In de eerste minuten van het duel had de thuisclub het initiatief, maar gevaar leverde dat aanvankelijk niet op. Niels Lanckohr trof, na een een-tweetje met Joey Niesters, weliswaar doel, maar die treffer vond geen goedkeuring in de ogen van scheidsrechter René Cauberg uit Geleen. De leidsman volgde het advies van grens Hub Frissen van Zwart Wit’19, die buitenspel signaleerde.

In de fase daarna kwamen de bezoekers twee keer dreigend voor doelman Lars van der Weide van KVC Oranje. Een inzet van Ivo Simon vanaf de rand van de zestien eindigde in de grijpgrage armen van de goalie van oranje-wit. Eenzelfde lot was een poging van Niek Huynen beschoren. Ook hij zag zijn schot, uit een moeilijk hoek, eindigen in de handen van de KVC-keeper.

Bij KVC Oranje ontbrak dus de brommer, maar een snorfiets bleek ook voldoende om tot treffers te komen. Een dieptepass van Martijn Sangen bleef hangen in het hart van de defensie van Zwart Wit’19. Uiteindelijk kon Chris Frauenrath de bal langs doelman Jens Nix tegen het net werken: 1-0. Niet veel later was het weer raak. Joey Niesters mocht op rechts een hoekschop nemen. Hij bereikte bij de tweede paal Chris Frauenrath. Die legde, al of niet bewust, af op Martijn Sangen. Sangen was, niet voor het eerst dit seizoen, trefzeker: 2-0. Tevens de ruststand.

De tweede helft was er eentje om snel te vergeten. Het voetbal was niet hartverwarmend. Het weer nodigde al evenmin uit. Maar goed, altijd valt er wel iets te wetenswaardigs te zien. In dit geval twee zaken. Ten eerste, de Raad van Elf van voetbalclub Chevremont had het kindercarnaval achter zich gelaten, maar wilde nog wel even nagenieten. Om die reden bracht men een bezoek met huldebetoon aan KVC-trainer Paul van Putten. Van Putten, kind van de ‘Jeeteberg’, is jarenlang presentator geweest van het kinderfeest (voor volwassenen) bij Chevremont.

Het tweede hoogtepunt was er eentje van sportieve aard. Na een hoge dieptepass van Martijn Sangen nam Joey Niesters de bal op schitterende wijze in zijn loop mee. Jammer genoeg was het vervolg minder, maar beide trainers, Paul van Putten en Tayeb Labyed (Zwart Wit’19) hadden van de aanname genoten. Labyed: ,,De aanname was fenomenaal. Alleen had hij daarna deze keer wat meer egoïstisch moeten zijn. Die bal met de binnenkant van de rechter in de lange hoek binnen tikken, in plaats van te willen afgeven.”

Nu stierf de aanval dus in schoonheid, maar de zege van de thuisclub kwam niet in gevaar en was, ook daar waren vriend en vijand het over eens, verdiend.

Moraal van het verhaal: KVC Oranje was zonder brommer, met haperende motor voorbij de ploeg uit Eys gesnord.

Komende zondag (14.30) gaat Zwart Wit’19, in een poging om de eerste winstpunten van 2018 binnen te slepen, thuis aan de slag tegen Passart/VKC. Ook KVC Oranje speelt thuis, wederom op zaterdag, om 18.00 uur. Op bezoek in Bleijerheide komt Rood Groen LVC’01, uit het land van de Grensülle.

 

Tekst: Werner Nijssen (KVC Oranje)