Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

KVC Oranje wint laatste thuisduel

De dertiende en laatste thuiswedstrijd van KVC Oranje leverde de ploeg de tiende overwinning op. Tegen Vaesrade werd het 4-0. Thuis werd slechts één keer verloren en twee keer gelijkgespeeld. Alle andere ontmoetingen leverden drie punten op. Een mooie prestatie voor een promovendus, zeker als dat mede ertoe bijdraagt dat de nacompetitie inmiddels is bereikt.

KVC Oranje is in voorbereiding op die nacompetitie. Die start op 3 juni. De tegenstander is nog niet bekend, maar zou gezien de stand op de ranglijst in 4A SVME kunnen worden. Als dat zo is moet KVC Oranje op die dag naar Eijsden. Zeker is in ieder geval dat plek drie in 4B, de plaats die KVC Oranje nu bekleedt, in de eerste ronde van de nacompetitie een uitwedstrijd oplevert.

Tegen Vaesrade begon KVC Oranje aanvallend. Er was overigens gevaar voor de doelen aan beide kanten, want ook de bezoekers uit Nuth kregen kansen. Martijn Sangen van de thuisclub zag een pegel gepareerd door gastendoelman Erik Urff. Aan de andere kant ging een schot van Yves Fleuren vanaf de rand van de zestien maar net naast. Datzelfde lot was een poging van Ravin Thiyegesus van KVC Oranje van zo’n 20 meter beschoren. Jordi Schmitz stuitte namens de thuisclub op Erik Urff, waarna in de tegenaanval Jerry Lee de Groot uit kansrijke positie, maar ook vanuit een moeilijke hoek, over schoot. Niet veel later stuitte diezelfde gastenaanvaller op een prima reagerende Calvin Pötgens, doelwachter bij de thuisclub. Chris Frauenrath kreeg een drietal mogelijkheden om oranje-wit nog vóór de thee op voorsprong te zetten, maar had vooralsnog geen geluk in de afwerking. Kansen genoeg dus, in het eerste bedrijf, voor beide ploegen, maar treffers bleven uit.

Na de hervatting liep het anders. Na pakweg tien minuten stuurde Mitchel Flecken ploeggenoot Jordi Schmitz op rechts diep. Diens voorzet vanaf de achterlijn bereikte de mee opgerukte Ruud Vanhauten en diens schuiver was keeper Erik Urff te machtig: 1-0. Twee minuten later was het opnieuw raak. Nu stuurde Bas de Langen teammaat met een prachtige diagonale pass Joey Niesters de diepte in, Niesters gaf voor en Chris Frauenrath kopte beheerste binnen: 2-0.

Vaesrade kreeg in de daaropvolgende fase één grote kans om terug te komen in de wedstrijd, maar thuisclubgoalie Calvin Pötgens wist dat te voorkomen door bekwaam te reageren op een poging van de geheel vrijstaande Gino Quaden. KVC Oranje ging op zoek naar meer treffers en die kwamen er ook. Mitchel Flecken stelde Ritchie Vienerius in staat de 3-0 te laten aantekenen. Daar bleef het niet bij. Een inzet van Chris Frauenrath leek binnen te gaan, maar Niels Lancohr bracht het doelpunt op zijn naam: 4-0. Volgens Frauenrath een gestolen doelpunt van Lanckohr, volgens die laatste een goal van een bekwame spits. Zorgen van alledag van voetballende acteurs, zullen we maar zeggen. De neutrale KVC-aanhanger zal het een zorg zijn. Er was met 4-0 gewonnen, met het oog op de nakende nacompetitie een goede zaak. En dat telt.

Vaesrade speelt de laatste wedstrijd thuis tegen Zwart Wit’19. Die laatste ploeg is nog gewikkeld in de strijd tegen degradatie. KVC Oranje gaat komende zondag op bezoek bij kampioen Wijnandia.

Door: Werner Nijssen (KVC)