Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Maarheeze en FC Cranendonck verdelen de punten in derby

De derby van Cranendonck tussen vv Maarheeze en FC Cranendonck is na een 1-1 ruststand ook geëindigd in een 1-1 eindstand. Onder een grote publieke belangstelling werden de punten broederlijk verdeeld.

De derby werd vooraf gegaan door een voorwedstrijd tussen de jongste spelers van vv Maarheeze en FC Cranendonck onder grote publieke belangstelling. Om 14.00 uur werd vervolgens de aftrap verricht door de nieuwe burgemeester van Cranendonck, de heer  Roland van Kessel, die in zijn ambt als burgemeester de titanenstrijd tussen beide dorpen voor het eerst mocht aanschouwen.

Helaas kende de wedstrijd weinig voetbaltechnische hoogstandje,s maar bleef het beperkt tot een fysieke krachtmeting gekenmerkt door veel balverlies over en weer.
Voor rust had FC Cranendonck al in de 8e minuut een grote gelegenheid om de score te openen maar de kopbal van spits Ralph van Meijl werd met een prima reflex gekeerd door Maarheeze keeper Luuk Verschuren. In de 18e minuut opende FC Cranendonck alsnog de score nadat Guus Teunissen uit een scrimmage raak schoot: 0-1. Daarna ging Maarheeze  op het door de regen geteisterde zware veld op zoek naar de gelijkmaker en slaagde hier pas in de 45e minuut in. Een vrije trap van Cas Baudoin werd van richting verandert en hiermee werd FC Cranendonck doelman Tom van Happen kansloos gelaten: 1-1.

Na de rust ontpopte de wedstrijd zich in een strategisch tactisch spel waarbij Maarheeze het initiatief aan FC Cranendonck liet om de wedstrijd te maken. Hier wist de koploper in de competitie niet goed raad mee waardoor de wedstrijd weinig hoogtepunten meer kende. Maarheeze doelman Luuk Verschuren moest in de 75e minuut een keer handelend optreden na een corner van FC Cranendonck en Maarheeze was slordig bij het uitspelen van een counter in de laatste minuut van de wedstrijd om alsnog de 3 punten in huis te houden.
De derby verdiende hierdoor geen winnaar en eindigde in een terecht gelijkspel: 1-1.

Volgende week wacht de volgende derby-ontmoeting tegen DOSL uit Leende. Ook dan hopen we op veel supporters om het vaandelteam olv Richard van de Kerkhof in deze uitwedstrijd te ondersteunen.