Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Mark Flekken op Frans Hoek Sport Keepersdag

Op donderdag 3 mei organiseert de voetbalvereniging WDZ de Frans Hoek Sport Keepersdag voor alle keepers (meiden en jongens, vrouwen en mannen) van het KNVB district Zuid II.

Op deze dag zal Mark Flekken aanwezig zijn, de keeper van MSV Duisburg. Deze club staat momenteel in de subtop van de tweede Bundesliga in Duitsland. Mark is in zijn jonge jeugd bij WDZ begonnen. Via Roda JC, Alemannia Aachen en Greuther Fürth is Mark in Duisburg terechtgekomen.

De dag kent een gevarieerde inhoud, waarbij veel aspecten van het doelverdedigen aan de orde komen. Keepers en keepsters (dus ook meiden en dames) alsmede G-keepers (zelf voor begeleiding zorgen) vanaf 6 jaar zijn van harte welkom en kunnen tijdens die dagen weer een zetje in de juiste richting krijgen om goed en vooral gericht bezig te blijven.

Bij veel clubs is helaas de keeperstraining nog niet op niveau voor de doelverdedigers, zodat een dagje met gelijkgestemden en onder verantwoorde leiding heel welkom is.

De grondlegger van de keepersdag is Frans Hoek, één van de beste keepertrainers. Hij was keeperstrainer van het nationale elftal van Polen, AJAX, het Nederlands elftal, F.C. Barcelona en Bayern München. Zelf keepte Frans bij FC Volendam. Hij trainde een groot aantal topkeepers zoals Edwin van der Sar, Pepe Reina, Victor Valdes, Victor Baia, Stanley Menzo, Ruud Hesp, Jerzey Dudek  en Lukas Fabianski.

Frans Hoek ontwikkelde zijn eigen visie en methode, die voor alle leeftijden en niveaus een doelgerichte aanpak heeft.

In elk district van de KNVB wordt een keeperspromotie en trainingsdag gehouden. Voor Limburg en een stukje Brabant organiseert WDZ samen met Frans Hoek Sport de keepersdag.

Tijdens deze dag staat de keeper in het middelpunt van de belangstelling, er wordt getraind, een onderlinge competitie afgewerkt, gekeken naar een spectaculaire keepers demonstratie veelal met een bekende doelverdediger, geluncht en met elkaar gepraat over het vak. De onderlinge competitie tussen keepers van de verschillende leeftijdsgroepen leidt tot de uitverkiezing van de beste keeper (ster) van het district.

Programma

09.15 – 09.30 uur: Melden in het clubgebouw van WDZ, Sportpark Neerhagerbos voor inschrijven, uitleg verloop van dag, indelen en omkleden.
10.00 – 12.00 uur: Veldtraining met het accent op instructie
12.00 – 13.00 uur: Opfrissen en lunch
13.00 – 15.00 uur: Veldtraining en keeperscompetitie (beste keeper van het district)
15.00 – 15.45 uur: Spectaculaire demonstratie keeperstraining
15.45 – 16.00 uur: Uitleg keepen, vragen stellen, prijsuitreiking etc. douchen/omkleden
16.00 uur: Sponsorpakket uitreiken, afscheid. EINDE KEEPERSDAG.

We beginnen met een instructieprogramma voor de keepers.  In groepen wordt een specifiek onderdeel van het keepen behandeld met behulp van hulpmiddelen, zoals de Tsjoek (een veerkrachtig net, hiermee kan een keeper zichzelf trainen), de Snelheidsmeter, het Voetbalkanon en het Gatenbord. Het programma wordt aangepast aan de leeftijd.

Na een gezamenlijke lunch volgt eerst weer specifieke keeperstraining. Daarna beginnen de 1 tegen 1 competities, die leidt tot verkiezing van de beste keeper van de afdeling in een aantal leeftijdscategorieën. De nummers 1 en 2 van elke leeftijdsgroep en alle deelnemende meiden en dames gaan door naar de eindstrijd van de beste keeper van Nederland. De finale van die competitie vindt jaarlijks plaats bij een club centraal gelegen in Nederland.

Na een spectaculaire en zeer interessante demonstratie met spelers en een keeper uit het professionele voetbal en een aantal amateurkeepers volgt een afsluiting, waar vragen gesteld kunnen worden en de op die dag verdiende prijzen worden uitgereikt. 

Kijk voor meer informatie op de Website van WDZ. Je vindt hier ook het aanmeldformulier.

En kijk eens op Facebook.

Aanmelden kan tot en met 22 april.