Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Marvilde boekt zakelijke beker overwinning bij Gilze

Zonder groots te spelen en met weinig inspiratie heeft Marvilde de vierde ronde behaald door met   0-2 te winnen bij Gilze. Gilze staat op de gedeelde tweede plaats in de derde klasse en trad aan met een zeer jeugdig team. Het veldspel was meestal beter verzorgd bij Marvilde, maar Gilze kreeg meerdere kansen om te scoren. Omdat ze dit niet voor elkaar kregen, kwam Marvilde niet echt in de problemen.

In de 14e minuut gaf Michael Maessen de bal aan de linkerkant langs de zijlijn diep op Tayfun Yilmaz. Bij de achterlijn gaf Tayfun voor en kon Muti Nawabi op vijf meter inkoppen. De bal ging echter over, maar dat zou hij een paar minuten later beter doen. Eerst was er nog een grote kans voor Gilze. In de 16e minuut kwam de bal op de punt van het vijfmeter gebied aan de linkerkant bij Stef Doorakkers terecht. Hij stond helemaal vrij voor het Marvilde doel, maar raakte de bal met zijn scheenbeen, waardoor deze bal voor het doel langs ging en nog bijna de cornervlag raakte. In de eerste aanval hierna gaf Dennis van de Weijer de bal vanuit de as naar links waar Michael Maessen mee op kwam. De voorzet van Michael werd bij de eerste paal ingekopt door Muti Nawabi, 0-1. Hierna vielen er weinig kansen te noteren tot een paar minuten voor de rust. In de 38e minuut kwam een voorzet van Gilze vanaf de rechterkant per ongeluk tegen de verste paal, waarna de rebound van dichtbij niet binnen gewerkt kon worden door Rudy van Hoek. Eén minuut later ging Willem van Eijk alleen op Jeroen Keeris af. Zijn schot vanaf 16 meter werd over het doel getikt door de Marvilde doelman. In de blessuretijd moest doelman Roel Hendrikson redden op een geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied van Muti Nawabi. Nog verder in de blessuretijd schoot Muti vanaf 20 meter en kon de doelman de bal nog net tot corner tikken. Die werd vanaf rechts genomen en in eerste instantie weggekopt, waarna Tommy van de Wiel in kon koppen vanaf 15 meter. Net voor het doel verlengde Danny Das de bal met het hoofd, maar hij mikte net te hoog.

Het eerste half uur van de tweede helft was vooral voor Gilze, maar de onnauwkeurigheid in de eindfase was te groot om echt gevaarlijk te worden. Tien minuten voor het einde werd een voorzet vanaf rechts voor het doel langs gekopt door Gijs Kiebert en net toen Gilze, met een aanvallende wissel, aan wilde zetten voor het slotoffensief besliste Marvilde de wedstrijd. Aan de linkerkant kwam Sander Bertels (83e minuut) in balbezit en zijn voorzet werd door Danny Das met een duik in de verre hoek gekopt, 0-2. In de laatste minuut kopte Gijs Kiebert een corner vanaf rechts van Ties Bazelmans nog bij de eerste paal net naast, waarna scheidsrechter Geertsen floot voor het einde.

Hiermee heeft Marvilde de vierde ronde gehaald. Gehoopt werd op een (thuis)wedstrijd tegen Gestel, maar zij lieten zich verrassen door derde klasser BMC uit Berlicum (6-2). Hierdoor speelt Marvilde midden januari thuis tegen deze huidige nummer drie uit de derde klasse.

 

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Michael Maessen, Tommy van de Wiel, Stijn Louwers, Tom Vroomen (46. Bram Elberse), Luc Martens (63. Gijs Kiebert), Dennis van de Weijer (63. Sander Bertels), Danny Das, Ties Bazelmans, Tayfun Yilmaz, Muti Nawabi

Door: Peter Verstappen