Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Marvilde geeft wedstrijd bij EFC in 2 minuten uit handen

Vandaag stond de wedstrijd tegen nummer 2 (nu koploper) EFC in Eersel op het programma. Op de knollentuin van de thuisploeg was het moeilijk voetballen. Beide teams hebben daar last van, maar het moet vooral voor de technisch vaardige spelers van de sterke thuisploeg frustrerend zijn dat ze elke thuiswedstrijd op zo’n slecht veld hun kunsten moeten laten zien. Vandaag was Marvilde het eerste half uur de betere, kreeg daarna in twee minuten tijd twee doelpunten tegen en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

In de zesde minuut zette Tayfun Yilmaz goed door aan de linkerkant van het veld. Hij plaatste de bal naar de rechterkant op Tommy Boogers. Tommy kwam naar binnen en schoot vanaf 20 meter op de lat boven doelman Jesse Theuws. Acht minuten later mocht Tommy Boogers vanaf dezelfde afstand uithalen en deze keer wist doelman Theuws de bal uit zijn rechter hoek te boksen. In de 21e minuut was er een eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Jesse van Gerven gaf de bal vanaf de achterlijn aan de linkerkant voor en op de punt van de vijfmeter schoot Max van Limpt uit de draai op doel. Dit schot werd geblokt door Steven Cools tot corner. Tien minuten voor de rust gaf Teun van Borrenbergen de bal voor vanaf de zijlijn aan de rechterkant. Deze voorzet kwam perfect bij Dennis van Sambeeck terecht die de bal bij de tweede paal in de kruising kopte, 1-0. Twee minuten later werd een aanval van Marvilde net over de middenlijn onderschept door EFC. De bal ging meteen diep op Max van Limpt die te snel was voor de verdediging van Marvilde en aangekomen in het strafschopgebied aan de linkerkant schoot hij de bal diagonaal in het doel, 2-0. Achteraf was hiermee de wedstrijd gespeeld. In de thuiswedstrijd had Marvilde een 0-2 achterstand bij de rust in de blessuretijd van de wedstrijd nog om weten te buigen in een 2-2 eindstand, maar dat zat er vandaag nooit in. Met dank aan Jeroen Keeris in het doel van Marvilde bleef het in de tweede helft bij de 2-0 nederlaag. Max van Limpt kreeg in de tweede helft zes keer de mogelijkheid om alleen voor de Marvilde doelman de trekker over te halen, maar telkens was Jeroen Keeris hem de baas. Marvilde was ondertussen niet meer in staat om tot een uitgespeelde kans te komen.

Volgend weekend wordt druk voor Marvilde. Zaterdag om 18:00 uur komt Someren naar Meerveldhoven. Na het gelijke spel van vandaag tegen Eindhoven av is Someren voor het eerst sinds lange tijd (op doelsaldo) koploper af. Na deze krachtmeting gaat Marvilde op Tweede Paasdag op voor een mogelijk historische wedstrijd. Het speelt dan in Waardenburg bij zaterdag tweede klasser WNC voor een plek in de TOTO KNVB beker van volgend seizoen. De winnaar van deze kwartfinale van de districtsbeker plaatst zich daarvoor.

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Steven Cools, Tommy van de Wiel, Tom Vroomen, Wouter van Vark (79 Luc Martens), Sander Bertels (86 Mark Kroon), Ties Bazelmans, Tommy Boogers (46 Michael Maessen), Muti Nawabi, Max van de Gevel, Tayfun Yilmaz

Via: Peter Verstappen