Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Marvilde koploper in de tweede periode na overwinning tegen Sparta’25

De competitie in de tweede klasse F leek op voorhand een spannende aangelegenheid te worden, maar langzamerhand worden de verschillen bovenin groot. Onderin lijkt Rood Wit de weg omhoog gevonden te hebben. Na de wedstrijden van vandaag staat EFC op plek één met een voorsprong van 5 punten op Marvilde, 8 op Sparta’25 en 10 op Mierlo Hout.

In de tweede periode heeft Marvilde de koppositie overgenomen van EFC. De achterstand van Marvilde was 1 doelpunt, maar dat verschil is vandaag (5-1 om 3-1) goedgemaakt en dus staat Marvilde met nog één wedstrijd te spelen bovenaan in de tweede periode. Volgende week speelt EFC nog thuis tegen Sparta’25 en speelt Marvilde thuis tegen Hilvaria. Vandaag was de wedstrijd tussen Marvilde Sparta tot de rust zeer matig, maar na de thee liep Marvilde ver weg, 5-1.

In de eerste 45 minuten ging de strijd redelijk gelijk op. Kansen kwamen er niet of nauwelijks. De grootste was voor Max van den Akker die in minuut 19 een voorzet vanaf rechts van Mathijs de Bie bij de tweede paal hoog over schoot. In de blessuretijd vielen dan toch nog twee doelpunten. Eerst mocht Muti Nawabi een vrije trap nemen aan de linkerkant en op 7 meter midden voor het doel verlengde Ties Bazelmans de bal met het hoofd over de doelman, 1-0. Omdat dit al in de blessuretijd gebeurde was de gedachte dat dit ook de ruststand zou worden, maar meteen hierna kreeg Sparta aan de rechterkant een vrije trap. Deze vrije trap bleef hangen voor het doel en uiteindelijk kopte Joost Ankersmit de bal over doelman Sam van Rooij, 1-1.

Tien minuten na de rust kreeg Sparta een vrije trap midden voor het doel. Dit zou een kans moeten zijn voor de bezoekers, maar nadat de vrije trap in de muur geschoten was, kwam Marvilde er snel uit. Max van den Akker kwam, met een verdediger in zijn rug, voor de doelman en deze wist met de voeten redding te brengen. Iets na het uur besliste Marvilde de wedstrijd in korte tijd. In minuut 61 nam Robbert Born een vrije trap aan de rechterkant van het veld, tegen de zijlijn. Niemand raakte de bal aan, waarna deze bij de tweede paal in de binnenkant van het zijnet viel, 2-1.

In minuut 69 viel de bal op 35 meter voor de voeten van de net ingevallen Twan Demin. Hij schoot de bal met de buitenkant van de rechter voet schitterend om de keeper heen in de hoek van het doel, 3-1. Zes minuten later stuurde Tayfun Yilmaz Max van den Akker diep. Alleen voor de doelman maakte Max geen fout, 4-1. Tien minuten voor het einde schoot Ties Bazelmans uit een moeilijke hoek aan de linkerkant op doel. Via de handen van doelman Kamiel Pennings ging de bal over de achterlijn. Twee minuten later kwam Twan Demin na een passje van Salim Zeroual alleen voor de doelman, maar het wippertje over de doelman werd doorzien door de sluitpost van Sparta. Vijf minuten voor het einde deed Jeremy Raaymakers van de bezoekers van zich spreken. Eerst mocht hij aanleggen vanaf 18 meter, maar Sam van Rooij bokste de bal weg. Meteen hierna kreeg Sparta een vrije trap op 20 meter die door Jeremy op de lat geschoten werd. Twee minuten voor het einde kreeg Marvilde een corner aan de linkerkant. Deze werd weggewerkt, maar in de rebound door Salim Zeroual ingeschoten voor de 5-1. Hierna waren er nog meerde kansen voor Marvilde. Salim Zeroual alleen naar het doel, passje breed op Max van den Akker te slap en de aanval hierna het omgekeerde. Max vanaf links en voorzet te onnauwkeurig voor Salim. Beide keren was de verdediging van Sparta nergens te bekennen. In de laatste minuut mocht Ties Bazelmans nog uithalen alleen voor de doelman, maar hij schoot over.

De wedstrijd van vandaag was belangrijk voor Marvilde, voor de algemene rangschikking en voor de tweede periode. De afloop was perfect en dus heeft Marvilde volgende week thuis tegen Hilvaria de kans om de tweede periode te winnen.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Tayfun Yilmaz (78. Dennis van de Weijer), Robbert Born, Mark van Doorn, Wouter van Vark, Tijs de Matter, Ties Bazelmans, Murtaza Nawabi (68. Twan Demin), Max van den Akker, Salim Zeroual, Mathijs de Bie (61. Clint van Doorn).

 PROGRAMMA 8 MAART 2020

 

Marvilde 1

Hilvaria 1

14.30

Marvilde 2

Beerse Boys 4

12.00

Geldrop 4

Marvilde 4

10.30

UNA 7

Marvilde 5

14.00

Marvilde 6

DOSKO’32 3

11.00

Marvilde 7

Bergeijk 8

09.45

UNA 11

Marvilde 8

10.00