Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Marvilde meest gelukkige in matige derby tegen Rood Wit (verslag)!

 

Zowel Marvilde (4-1) als Rood Wit (2-0) hadden de eerste competitiewedstrijd gewonnen. Vandaag stonden beide Veldhovense ploegen tegenover elkaar in Meerveldhoven. Marvilde begon sterk, maar in het tweede deel van de eerste helft nam Rood Wit het initiatief over. De tweede helft was vooral spannend, maar zeker niet goed.

 

De eerste 20 minuten waren voor Marvilde. Rood Wit kwam nauwelijks uit de verdediging, maar heel veel uitgespeelde kansen leverde dit niet op. In de 13e minuut nam Muti Nawabi aan de rechterkant een corner die voorbij de tweede paal ingekopt werd door Tommy van de Wiel. Bij de verste paal haalde Douwe Veenstra de bal net voor de lijn weg. Drie minuten later gaf Muti Nawabi de bal voor vanaf rechts en kon keeper Mark Smulders de bal niet vasthouden. De rebound was voor Sander Bertels, maar zijn schot net buiten het strafschopgebied werd een paar meter verderop al geblokt. Hierna nam Rood Wit langzaamaan het initiatief over. In de 27e minuut onderschepte Sten Verhoeven de bal in de verdediging van Rood Wit. Hij zette prima door en kwam uiteindelijk vanaf de linkerkant alleen op Jeroen Keeris af. Op de rand van het strafschopgebied wist Jeroen met de benen te redden. Twee minuten voor de rust kreeg Rood Wit de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Gideon Pieschel werd aan het shirt getrokken in het strafschopgebied door Wouter van Vark. De toegekende strafschop werd genomen door Pieschel, maar goed tegengehouden door Jeroen Keeris. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Gideon Pieschel nog vrij aan de linkerkant, met Jeroen Keeris, ver uit zijn doel, voor zich. Hij gaf de bal voor en Stef Fasen dacht de bal in te kunnen schieten, maar Tommy van de Wiel had de perfecte sliding in huis om redding te brengen. Zo werd de rust bereikt zonder doelpunten en daar mocht uiteindelijk Marvilde het meest tevreden mee zijn. In de tweede helft begon Marvilde weer sterk en dat leverde in de 58e minuut de voorsprong op. Een corner vanaf links van Muti Nawabi werd niet goed weggewerkt in de verdediging van Rood Wit, waarna deze op 11 meter voor de voeten van Tommy van de Wiel viel. Tommy draaide goed weg en schoot de bal vanaf links diagonaal in het doel, 1-0. Hierna werd het vooral veel strijd. Marvilde zakte in en probeerde met lange ballen Muti Nawabi en Tayfun Yilmaz te bereiken. Rood Wit probeerde wel voetballend tot een aanval te komen, maar omdat dat meestal niet lukte moesten ook zij vaak de lange bal hanteren. Zo kwam het een aantal keren voor dat Jeroen Keeris de bal naar Mark Smulders schoot en dat die op zijn beurt de bal weer hard naar voren trapte. De spanning was te snijden, maar gescoord werd er niet meer.

 

Marvilde heeft strijdend gewonnen van Rood Wit en dat was ook nodig. Door dit resultaat staat Marvilde samen met EFC aan de leiding in de tweede klasse F met de maximale score. Het doelsaldo van EFC is na de ruime 5-0 overwinning tegen Wilhelmina Boys iets beter (+7 en +4). Volgende week mag Marvilde naar Best om tegen de gepromoveerde kampioen van de derde klasse, Wilhelmina Boys, de ongeslagen status te behouden. Wilhelmina Boys zal, na de dikke nederlaag van vandaag, iets recht willen zetten.

 

Door: Peter Verstappen