Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Marvilde niet opgewassen tegen kampioenskandidaat Heeze

Na de nederlaag tegen Blerick van vorige week speelde Marvilde vandaag tegen de verrassing van dit seizoen, Heeze. Na drie wedstrijden in deze competitie had Marvilde 3x gewonnen en Heeze 3x verloren. Heeze won in Meerveldhoven met 1-4 en daarna viel alles goed voor de Heezenaren. Dat levert tot op dit moment een achterstand van 1 punt op ten opzichte van EFC. Vandaag was Heeze vooral in de eerste helft beter. De tweede helft ging meer gelijk op, maar Marvilde kon het tij niet meer keren.

De eerste helft was bijna volledig voor de thuisclub en Marvilde mocht blij zijn dat het met slechts een achterstand van 1-0 ging rusten. In de 9e minuut mocht Ivo Moerenhout vanaf 7 meter midden voor het doel aanleggen, maar Jeroen Keeris kon redden. In de 17e minuut kwam Bart Beelen aan de rechterkant op en plaatste de bal terug op Ad Snoeijen. Zijn schot bij de eerste paal werd gered door de Marvilde doelman. In de 23e minuut ging Jorg van Galen  diep aan de linkerkant. Zijn voorzet over de grond kwam tot bij de tweede paal, waar Ivo Moerenhout dusdanig lastig gevallen werd door Tommy van de Wiel dat hij de bal niet in het lege doel kon schieten. Meteen hierna mocht Ivo Moerenhout vanaf links richting het doel gaan. Zijn schot werd met de benen gered door Jeroen Keeris. Tien minuten voor de rust kwam Heeze dan toch verdiend op voorsprong. Ad Snoeijen gaf de bal voor vanaf rechts en Gijs Moerenhout kopte de bal in de lange hoek, 1-0. In de tweede helft waren er wel kansen voor Michael Maessen (mislukte voorzet bijna in de kruising) en kopbal Tommy van de Wiel net voorlangs, maar echt grote kansen kreeg Marvilde niet. In de 56e minuut was Marvilde ook in de aanval, maar die werd onderbroken door Marcel Kox. Hij schoot de bal blind naar voren en met de snelheid van Jorg van Galen werd dat meteen een een-op-een met Jeroen Keeris, 2-0. In de 80e minuut schoot Jorg van Galen van dichtbij op de paal (dat deed Stijn Louwers van Marvilde in de 90e minuut ook). In de 84e minuut kreeg Heeze in een halve minuut drie kansen, maar Ivo Moerenhout, Jorg van Galen en Gijs Moerenhout strandden alle drie op Jeroen Keeris. 

Marvilde heeft vandaag verloren van een beter Heeze. Het verschil zat vooral in het feit dat Heeze voor het kampioenschap speelt en dat Marvilde eigenlijk nergens meer om speelt. Gezien de flow waarin Heeze zit zijn zij de grootste kampioenskandidaat, ondanks de achterstand van 1 punt op de huidige koploper EFC. Volgende week speelt Marvilde 3 thuiswedstrijden. 6 mei tegen Wilhelmina Boys uit Best, 10 mei tegen NWC uit Asten en 13 mei tegen Sparta uit Sevenum.   

Door: Peter Verstappen