Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Marvilde oppermachtig tegen tweede klasser Heeswijk (verslag)!

 

Vorige week speelde Marvilde een degelijke wedstrijd in Neeritter bij Veritas en won het in de laatste vijf minuten nog met 0-1. Heeswijk had verrassend gewonnen van ZSV (3-2), maar vandaag hebben de bezoekers uit Heeswijk nooit de illusie gehad dat er in Meerveldhoven iets te halen was. Uiteindelijk mochten ze blij zijn dat de nederlaag bij 3-1 bleef. Door de overwinning van Veritas bij ZSV (2-3) is Marvilde al zeker van de volgende ronde en gaan volgende week Veritas en Heeswijk uitmaken wie als tweede mee gaat.

 

Vanaf de eerste minuut was Marvilde de baas op het veld. Heeswijk kwam slechts sporadisch op de helft van Marvilde en tot kansen kwam het nauwelijks. In de 11e minuut joeg Muti Nawabi de bal af van de centrale verdediger van Heeswijk. Uiteindelijk gaf hij de bal aan Tayfun Yilmaz op links die de bal voor het doel langs schoot. Twee minuten later schoot Danny Das aan de linkerkant in het strafschopgebied op de vuisten van keeper Nick van Zutphen. De rebound kwam op 20 meter bij Gijs Kiebert. Zijn schot werd ook weer weg gebokst door de doelman. Tien minuten later kwam Danny Das door een een-twee met Tayfun Yilmaz aan de rechterkant in het strafschopgebied. Zijn schot werd gekeerd door de doelman en de rebound iets links van Sander Bertels was lastig en werd door een verdediger verwerkt tot corner. Iets voor het half uur speelde Tayfun Yilmaz zich prima vrij in het strafschopgebied. Zijn schot ging via de lat over. Een paar minuten later werd de wedstrijd beslist. In de 31e minuut speelde Muti Nawabi op links een paar spelers uit en gaf de bal toen breed op Danny Das. Op 20 meter schoot Danny de bal in de hoek, 1-0. Twee minuten later mocht Danny op 23 meter vanaf rechts aanleggen en de bal zeilde over de doelman onder de lat, 2-0. Het overwicht van Marvilde was zo groot dat hiermee de wedstrijd wel gespeeld leek. Na de rust waren er dan ook veel minder kansen. Marvilde hoefde niet en Heeswijk was al knock-out. Tien minuten na de rust bleef een vrije trap vanaf rechts liggen op 11 meter. Jasper Jakobs schoot hard in, maar een verdediger blokte de inzet. Eén minuut later speelde Steven Cools een aantal spelers van Heeswijk uit en hij gaf daarna een steekbal op Jasper Jakobs. Zijn schot in de korte hoek werd door de doelman verwerkt tot corner. Er volgden nog meteen twee corners, maar gescoord werd er niet. Op de helft van de tweede helft gaf Danny Das een bal vanaf rechts naar links op Ties Bazelmans. Ties gaf de bal in één keer voor, waarbij de bal tegen een hand van een speler van Heeswijk kwam. De toegekende strafschop werd perfect ingeschoten door Muti Nawabi, 3-0. In blessuretijd schoot Wouter van Dijke van 25 meter op doel en Jeroen Keeris liet de bal door zijn handen vallen, waardoor Heeswijk toch nog een doelpunt op het scorebord kreeg, 3-1. Onnodig, maar op dit moment niet belangrijk voor Marvilde.

 

A.s. zaterdag om 19:00 speelt Marvilde thuis tegen ZSV. ZSV is de enige 1e klasser tussen 3 tweede klassers, maar is ook als enige (na 2 keer met 3-2 verloren te hebben) al uitgeschakeld. Marvilde is, zoals gezegd, al geplaatst voor de volgende ronde.

 

Via: Peter Verstappen (Marvilde)