Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Marvilde schakelt 1e klasser Best Vooruit uit in de beker!

 

Na zeven wedstrijden in de competitie, met een mooie tweede plaats als resultaat, stond op zaterdagavond 11-11 de tweede ronde van de beker op het programma. Marvilde had een uitwedstrijd bij 1e klasser Best Vooruit geloot, een mooie tegenstander met mogelijkheden om de volgende ronde te halen. In de eerste helft kreeg Best Vooruit twee keer een voorsprong in de schoot geworpen, maar in de tweede helft was Marvilde duidelijk beter en poetste met twee mooie doelpunten de opgelopen achterstand uit de eerste helft weg.

 

Best Vooruit begon, met een erg jeugdig team, sterk aan de wedstrijd. De dreiging was groot, maar toch was de eerste kans voor Marvilde. Max van de Gevel werd diep gestuurd op rechts. Vanaf de achterlijn gaf hij voor en op 10 meter schoot Luc Martens net naast de kruising. Eén minuut later gaf Sander Bertels een te korte bal op doelman Jeroen Keeris. Erdi Atakan zat er eenvoudig tussen, omspeelde de Marvilde-doelman, en schoot de 1-0 in het doel. De achterstand werd snel weggepoetst. Vincent Bartholomeus gaf de bal in de 9e minuut voor vanaf de rechterkant. Die bal was als voorzet niet goed, maar viel als bonus via de tweede paal in het doel, 1-1. Hierna volgde een periode van vooral middenveld spel, maar in de 20e minuut lette de verdediging van Marvilde niet op. Een diepe bal over de verdediging kwam bij Martijn van de Sande terecht. Net buiten het strafschopgebied lobte hij de bal perfect over de uitgekomen doelman van Marvilde in het verlaten doel, 2-1. In de eerste aanval hierna had Max van de Gevel de mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken. Hij ging alleen op doelman Bjarne Bakker af. Helaas pakte de doelman de bal van zijn voeten weg toen Max hem wilde omspelen. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Marvilde steeds meer de overhand. In de 38e minuut nam Muti Nawabi aan de linkerkant op 35 meter van de achterlijn een vrije trap. Bij de tweede paal kopte Tommy van de Wiel de bal net voor het doel langs. Net voor de rust struikelde een verdediger van best Vooruit aan de linker zijlijn over de bal die door Max van de Gevel opgepakt kon worden. Bij de achterlijn gaf hij de bal voor, maar bereikte geen medespeler. De tweede helft was bijna volledig voor Marvilde. Best Vooruit kreeg geen enkele kans meer en Marvilde speelde gretig. In de 57e minuut werd een ingooi aan de linkerkant snel genomen. Via Max van de Gevel kwam de bal bij Tayfun Yilmaz terecht die vanaf de linkerkant het strafschopgebied in mocht gaan. Alleen voor de doelman schoot hij de bal in de korte hoek tegen de paal. Uiteindelijk leverde deze aanval nog een corner op. Deze werd genomen door Muti Nawabi en uitverdedigd door Best Vooruit. Niet ver genoeg, want net buiten het strafschopgebied schoot Tommy van de Wiel hard op doel. Dit schot werd geblokt en kwam zo aan de rechterkant bij Max van de Gevel terecht. Zijn voorzet werd bij de eerste paal mooi ingekopt door Vincent Bartholomeus, 2-2. Met zijn tweede doelpunt werd Vincent, na lang blessureleed, de man van de wedstrijd. Het veldoverwicht leverde uiteindelijk vijf minuten voor het einde ook nog de verdiende overwinning op. Aan de rechterkant gaf Tayfun Yilmaz de bal voor en op 7 meter kopte Max van de Gevel de 2-3 tegen de touwen.

 

Volgende week gaat de competitie weer verder, met een uitwedstrijd tegen koploper Someren. Dit is de laatste wedstrijd van de 1e periode, maar die is vorige week al gewonnen door Someren. Deze ploeg staat vijf punten voor op Marvilde, dus een overwinning zal nodig zijn om weer in de buurt van de koploper te komen.  

Door: Peter Verstappen