Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Marvilde vergeet de tweede periode op te halen

Vandaag speelde Marvilde de laatste wedstrijd van de tweede periode. In de laatste 10 wedstrijden werd 8 keer gewonnen en 2 keer gelijk gespeeld, dus de wedstrijd tegen Hilvaria (derde van onder) zou geen probleem op mogen leveren. EFC moest op hetzelfde moment tegen Sparta’25 spelen en afhankelijk van het resultaat van die wedstrijd zou Marvilde de periode kunnen winnen. EFC won met 2-0 dus een overwinning van Marvilde was voldoende. Na een zeer matige wedstrijd was dat teveel gevraagd, Marvilde speelde met 1-1 gelijk tegen Hilvaria.

De eerste helft was van twee kanten erg moeizaam. Kansen werden nauwelijks uitgespeeld. In de 39e minuut gaf Clint van Doorn vanaf rechts laag voor en bij de eerste paal schoot Max van den Akker hoog over. Vijf minuten later kopte Max van den Akker nog een voorzet vanaf de rechterkant van Wouter van Vark over het doel.

In de tweede helft was Hilvaria meteen gevaarlijk. Een corner vanaf rechts werd in de 46e minuut tegen de onderkant van de lat gekopt. In de 50e minuut werd de bal in de verdediging van Marvilde volledig verkeerd ingespeeld. Joerie van Rijswijk kreeg de bal in de voeten, liep het strafschopgebied aan de rechterkant in en stiftte de bal over Sam van Rooij, 0-1. Marvilde ging wanhopig op zoek naar doelpunten, maar wat in de vorige wedstrijden zo gemakkelijk ging was vandaag erg moeilijk. In de 65e minuut mocht Hilvaria in de verdediging tegen de zijlijn een vrije trap nemen. Een verdediger wilde deze vrije trap aan de doelman geven, maar deed dit op een manier alsof hij de vrije trap nam. Dus toen de doelman de bal in zijn handen nam floot de scheidsrechter voor een indirecte vrije trap in het strafschopgebied helemaal aan de linkerkant. Dit leek kansrijk, maar de vrije trap leverde een kans op voor Hilvaria. De vrije trap werd weggewerkt, waarna de bal op de middenlijn afgejaagd werd. Van Rijswijk stoomde op en gaf uiteindelijk breed op Sem Hendriks. Zijn inzet werd gestopt door Sam van Rooij en uiteindelijk tot corner gekopt door Clint van Doorn. Rond de 70e minuut waren er schoten van Robbert Born en Twan Demin, maar beide werden tegengehouden door doelman Sjors van Laarhoven. In de 74e minuut kwam Marvilde dan toch op gelijke hoogte. Robbert Born nam aan de rechterkant een vrije trap die door Max van den Akker ingekopt werd. De doelman bracht redding, maar Tayfun Yilmaz was goed gevolgd en kreeg een eenvoudige rebound, 1-1. Marvilde had nog één doelpunt nodig, maar in de laatste 10 minuten waren de grootste kansen voor Hilvaria. Dorus van Trier en Sem Hendriks kregen grote kansen, maar de grootste (giga) kans was voor Coen van Oorschot. In de 87e minuut gaf Tim van Riel vanaf de achterlijn aan de linkerkant op een paar meter van het doel de bal voor en Van Oorschot had een leeg doel voor zich. Op 5 meter kreeg hij de bal op zijn hak, waardoor deze toch nog naast het doel ging. Marvilde kreeg in de 90e minuut nog een prima kans toen Max van den Akker zich goed vrij kapte en op de rand van het strafschopgebied de bal net voorbij de tweede paal krulde. In de 91e minuut was het slotakkoord voor Hilvaria (of voor Sam van Rooij?). Zowel Coen van Oorschot als Sem Hendriks kwamen alleen voor de doelman van Marvilde. Beide keren bracht Sam van Rooij Redding en daarmee redde hij een punt voor Marvilde. Helaas te weinig en daardoor gaat EFC aan de haal met de 2e periode.

Na deze teleurstellende wedstrijd staat volgende week de uitwedstrijd tegen Oirschot Vooruit op het programma (de laatste wedstrijd op natuurgras van dit seizoen). Tegen deze tegenstander moet de slechtste wedstrijd van dit seizoen rechtgezet worden. Thuis werd met 1-5 verloren na vele persoonlijke fouten.

Opstelling Marvilde:
Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Mark van Doorn (70. Jelle Born), Clint van Doorn, Tijs de Matter, Twan Demin, Muti Nawabi, Max van den Akker, Salim Zeroual (70. Mathijs de Bie), Tayfun Yilmaz

Programma zondag 15 maart

Oirschot Vooruit 1         

Marvilde 1                         

14.30

Gestel 2

Marvilde 2                         

12.00

Marvilde 4

Oirschot Vooruit

11.00

Marvilde 5

Heeze 6

12.00

Hapert 4

Marvilde 6

10.00

DOSKO’32  4

Marvilde 7

10.00

Marvilde 8

CBC 9

10.00