Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Marvilde wint eenvoudig van SC Irene

De laatste weken zit Marvilde lekker in z´n vel. De halve finale van de beker werd bereikt (donderdag 19 april bij Uno Animo om 20 uur) en daarmee is ook de plaatsing voor de TOTO KNVB beker van volgend seizoen een feit. Vorige week werd gewonnen bij Rood Wit V en vandaag werd SC Irene uit Tegelen verslagen. De eerste helft was Marvilde veel beter (2-0) en in de tweede helft voorkwam nonchalance bij Marvilde een grote nederlaag voor Irene.

De eerste 20 minuten waren weinig inspirerend en de eerste kans was in de 20e minuut voor Marvilde. Een voorzet van links van Michael Maessen werd naast gekopt door Max van de Gevel. Vier minuten later kopte Max wel raak. Wouter van Vark gaf voor vanaf rechts en op 10 meter bij de 2e paal kopte Max van de Gevel, voor de graaiende handen van doelman Jimmy Kessels, de 1-0 in het lege doel. Vijf minuten voor de rust was Max van de Gevel vanaf rechts de aangever en mocht Ties Bazelmans bij de tweede paal vrijstaan inschieten. Helaas raakte hij de bal niet goed en ging deze hoog over het doel. In de 42e minuut gaf Danny Das een mooi passje op Sander Bertels. Vrij voor de doelman wist Jimmy Kessels de bal te blokken. Eén minuut later werd de voorsprong wel verdubbeld. Tayfun gaf vanaf rechts voor en Wouter van Vark, rechtsback die voor de tweede achtereenvolgende week scoort, zorgde bij de 2e paal voor de 2-0. In de tweede helft leek Marvilde meer bij de wedstrijd van a.s. donderdag dan bij de wedstrijd van vandaag. SC Irene kon nauwelijks een vuist maken dus werd de nonchalance bij Marvilde groter. Het gevolg laat zich raden. In de 58e minuut gaf Dylan Peters de bal in het strafschopgebied aan de rechterkant voor en midden voor het doel aaide Auke Houben de bal waardoor alles en iedereen uitgespeeld was en de bal rustig in de lange hoek verdween, 2-1. In de 68e minuut ging Tayfun Yilmaz diep aan de rechterkant, waarna hij deze breed gaf op Muti Nawabi. Zijn inzet werd gestopt door de doelman. Marvilde kreeg op deze manier meerdere kansen om de score op te voeren, maar alleen Muti Nawabi slaagde daar nog in. In de 77e minuut worstelde Steven Cools zich los aan de rechterkant in de verdediging. Hij gaf de bal aan de rechterkant mee aan Tayfun Yilmaz die op zijn beurt de bal breed gaf aan Muti Nawabi. Muti had geen moeite om de bal in het lege doel te plaatsen voor de 3-1.

Een mooi resultaat voor Marvilde en volgende week staat de wedstrijd tegen hekkensluiter Blerick op het programma. Maar op dit moment is de wedstrijd van a.s. donderdag bij Uno Animo belangrijker. Beide clubs staan voor het eerst in hun 91 jarig bestaan in de halve finale van de beker, dus spannend zal het sowieso worden. Iedereen die Marvilde wil steunen is natuurlijk van harte welkom in Loon op Zand.

Door: Peter Verstappen