Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Marvilde wint eerst (poule)beker wedstrijd op de valreep in Neeritter van Veritas!

Na een paar oefenwedstrijden en de strijd om de Veldhoven cup is Marvilde vandaag aan het “serieuze” deel van het seizoen 2017-2018 begonnen. Met een redelijk aantal wijzigingen in de selectie moest het laten zien hoe het ervoor stond. Dat was tegen Veritas meteen een goede graadmeter. Veritas is afgelopen seizoen tot het einde verwikkeld geweest in de kampioensstrijd in de 2e klasse. Toen die verloren was speelde het tot het einde van de nacompetitie alsnog voor promotie. De Valk was echter 2 keer duidelijk te sterk. Marvilde is vooral Sten Otter en Rick van den Bogaard als vaste basisspelers van de afgelopen seizoenen kwijtgeraakt. Daartegenover zijn Jeroen Keeris (keeper van Nuenen 2), Tom Vroomen en Max vd Gevel (verdediger en aanvaller van Nuenen 2) en aanvaller Tayfun Yilmaz (teruggekeerd van Valkenswaard) aan de selectie toegevoegd. Marvilde speelde een goede eerste helft met meerdere mogelijkheden en de tweede helft ging meer gelijk op. De wedstrijd leek op 0-0 te eindigen, maar vijf minuten voor het einde behaalde Marvilde toch nog een kleine overwinning. 

In de 7e minuut gaf Danny Das een steekbal, iets rechts van het veld, op Max vd Gevel. Met een sliding speelde Max de bal voorbij de doelman, maar de bal werd voor de doellijn weggewerkt. Vijf minuten later zette Max vd Gevel goed door net over de middenlijn, waarna hij richting doel mocht gaan. Op 20 meter probeerde hij de bal over de doelman in het doel te schieten, maar er zat te weinig kracht in die inzet, waardoor de doelman de bal eenvoudig kon vangen. Weer vijf minuten later werd er goed gestoord in de verdediging van Veritas. Uiteindelijk kreeg hierdoor Danny Das de bal in de voeten en op 20 meter gaf hij de bal aan de linkerkant aan Muti Nawabi. Muti schoot in de korte hoek maar de doelman redde met de voeten tot corner. Na 24 minuten werd Max vd Gevel diep gestuurd aan de linkerkant. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Alleen voor de doelman speelde Max de bal langs de uitkomende sluitpost. Helaas kwam de bal tegen de paal en zo terug het veld in. Een kwartier voor de rust werd een voorzet vanaf rechts niet goed genoeg weg gebokst door Jeroen Keeris. Tussen twee verdedigers en twee aanvallers en op de rand van het strafschopgebied was het moeilijk om de juiste beslissing te nemen. De bal kwam in de voeten van Edwin Huyskens op 23 meter en Edwin speelde de bal over iedereen heen richting het lege doel. De bal ging naast. Tien minuten voor de rust ging Koen Stoop, topscoorder van afgelopen seizoen bij Veritas, aan de linkerkant diep. Bij de achterlijn gaf hij de bal voor, waarna deze bij de 1e paal naast geschoten werd door Jordi Beelen. De tweede helft leverde nauwelijks kansen op. In de 47e minuut kopte Jordi Beelen een voorzet vanaf links net naast. Een paar minuten later gaf Sander Bertels een steekbal op Max vd Gevel aan de linkerkant in het strafschopgebied. Hij tikte de bal over de doelman, maar de bal werd voor de lijn weggeschoten. In de 57e minuut gaf Tom Vroomen de bal voor vanaf rechts, waarna Danny Das de bal voor het doel langs kopte. Tien minuten voor het einde weer een voorzet van Tom Vroomen die deze keer door Danny Das half vallend (omhaal) over het doel werd geschoten. Gezien de tweede helft leek de wedstrijd te eindigen in een doelpuntloos gelijk spel. Vijf minuten voor het einde verloor Veritas echter de bal op de middenlijn, waarna Ties Bazelmans de bal diep gaf op Tayfun Yilmaz. Tayfun omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel, 0-1. In de laatste minuut viel een voorzet van Tayfun Yilmaz vanaf links nog (per ongeluk) bovenop de lat.  

De andere wedstrijd in de poule werd door Heeswijk (thuis, 2e klasser) met 3-2 gewonnen van eerste klasser ZSV. Volgende week zondag komt Heeswijk op bezoek bij Marvilde en gaat Veritas naar Zeilberg voor de wedstrijd tegen ZSV.  

Veritas – Marvilde    0-1 

86: Tayfun Yilmaz   0-1 

Opstelling Marvilde: 

Jeroen Keeris, Wouter van Vark, Stijn Louwers, Tommy van de Wiel, Tom Vroomen, Steven Cools, Sander Bertels, Danny Das, Ties Bazelmans (88 Gijs Kiebert), Max vd Gevel (58 Tayfun Yilmaz), Murtaza Nawabi

Verslag door: Peter Verstappen