Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Marvilde wint ook derde bekerwedstrijd tegen ZSV!

 

De derde bekerwedstrijd in de poule was voor zowel Marvilde als ZSV niet meer van belang, maar beide teams gingen wel voor een goed resultaat. Na de twee overwinningen van Marvilde (bij Veritas 0-1 en thuis tegen Heeswijk 3-1) was Marvilde al zeker van de volgende ronde en na twee nederlagen met 3-2 van ZSV konden zij de volgende ronde al zeker niet meer halen. Vandaag was ZSV in de eerste helft de betere, zonder veel grote kansen uit te spelen. In de tweede helft was Marvilde duidelijk de betere en wist ook de in de eerste helft opgelopen achterstand om te zetten in een overwinning.

 

De eerste helft was niet echt spectaculair. ZSV voetbalde gemakkelijker en was veelvuldig dreigend. Marvilde had daar weinig tegen in te brengen. Uiteindelijk leverde de eerste helft slechts één grote kans op en die was voor ZSV in de 21e minuut. Erwin van den Broek gaf de bal over de as van het veld mee aan de diepgaande Stan van Helmond die de bal op 20 meter over de uitkomende doelman van Marvilde lepelde, 0-1. Meest opmerkelijke was echter een vrije trap die Marvilde in de 24e minuut kreeg, omdat doelman Leon Thijs van ZSV de bal volgens de scheidsrechter meer dan 6 seconden in zijn handen hield. Deze vrije trap op 8 meter van het doel leverde geen doelpunt op, omdat Stijn Louwers de bal in de muur schoot.

 

In de tweede helft had Marvilde vanaf het begin de overhand. Na 50 minuten mocht Danny Das aanleggen voor een vrije trap op de punt van het strafschopgebied aan de rechterkant (23 meter). Hij plaatste de bal prima in de hoek, maar de doelman had een even zo goede redding in huis, waardoor hij de bal tot hoekschop kon tikken. Eén minuut later werd Tayfun Yilmaz aangespeeld op de rand van het strafschopgebied. Tayfun gaf de bal terug en Danny Das schoot de bal diagonaal richting doel. Helaas net voor het doel langs. In de 54e minuut viel dan de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap (voor opmerkingen op de leiding) op 20 meter iets rechts van de as werd na een kort tikje in de korte hoek gekruld door Muti Nawabi, 1-1. Tien minuten later leek de scheidsrechter voordeel te geven op het moment dat Muti Nawabi neergelegd werd in het strafschopgebied. Dat was op zijn minst een rare beslissing aangezien de bal buiten het strafschopgebied terecht kwam. Hier gaf Sander Bertels een voorzet tot bij de tweede paal waar Stijn Louwers de bal voor het doel langs kopte. Weer tien minuten later kwam Marvilde dan uiteindelijk nog op voorsprong. Een vrije trap aan de rechterkant werd door Danny Das genomen en weggekopt door een verdediger van ZSV. Wouter van Vark pikte deze bal op en gaf hem meteen op Muti Nawabi aan de linkerkant. Bij de zijlijn was hij sneller dan zijn tegenstander en sneed naar binnen. In het strafschopgebied schoot hij in de korte hoek. De doelman kon de bal niet vasthouden, waarna Jasper Jakobs de rebound van dichtbij in het doel kon tikken, 2-1. Hierna probeerde ZSV het nog wel, maar in de problemen kwam Marvilde niet meer.

 

Marvilde heeft drie prima bekerwedstrijden gespeeld en gewonnen. Dat is een mooi resultaat na een mindere voorbereiding, maar volgende week moet het dan uiteindelijk gaan gebeuren in de competitie. Dat moet dan gebeuren bij de mededegradant uit de eerste klasse van het afgelopen seizoen, Beerse Boys.

 

Door: Peter Verstappen