Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Marvilde wint ook derde wedstrijd van de competitie bij Wilhelmina Boys (verslag)!

 

De competitie is tot nu toe prima begonnen voor Marvilde. Na de overwinningen bij Beerse Boys (1-4) en thuis tegen Rood Wit V (1-0) stond vandaag de uitwedstrijd in Best tegen Wilhelmina Boys op het programma. Wilhelmina Boys is afgelopen seizoen met afstand kampioen geworden in de derde klasse en deze competitie begonnen met een knap gelijkspel tegen Someren en een afstraffing bij EFC (5-0). Vandaag was de thuisploeg in de eerste helft ook minimaal gelijkwaardig aan Marvilde en had ook kunnen scoren, maar dat is een probleem voor de Boys. De kansen werden gemist en Marvilde scoorde wel. De tweede helft had de uitslag uiteindelijk nog hoog op kunnen lopen, maar het bleef bij 0-3.

 

 

 

Het eerste half uur had Wilhelmina Boys het beste van het spel, maar buiten een grote kans voor Maron Heersmink, van dichtbij miste hij de bal maar kwam wel hard in botsing met de paal, kwam de ploeg niet. Zelfs een drie tegen een aanval was niet besteed aan de spelers en werd zelfs helemaal niet gevaarlijk door goed ingrijpen van die ene verdediger, Steven Cools, van Marvilde. De eerste de beste mogelijkheid van Marvilde was wel meteen raak. Max van de Gevel werd in de rug gesprongen en de vrije trap op 25 meter werd door Danny Das perfect in de kruising geschoten, 0-1. Meteen hierna kreeg Wilhelmina Boys aan de linkerkant een paar meter van de achterlijn een vrije trap. Michael Koning schoot deze in een keer op het doel en Jeroen Keeris stopte deze inzet met de benen. Vijf minuten later gaf Muti Nawabi de bal over de as van het veld op Ties Bazelmans, die vanaf 20 meter de bal over de iets voor zijn doel staande keeper Richard van der Zande schoot, 0-2. Van der Zande was al in de 12e minuut de eerste doelman Tom Molenberg komen vervangen die met een hamstringblessure niet verder kon. Met deze 0-2 voorsprong sloot Marvilde een niet al te beste eerste helft fortuinlijk af. In de tweede helft werd de wedstrijd snel beslist. Na twee minuten kwam een lange bal bij Tommy Vroomen aan de rechterkant terecht. Hij nam de bal goed mee en plaatste hem op Muti Nawabi. Via Muti kwam de bal bij Max van de Gevel en hij legde de bal klaar voor Danny Das. Zijn schot werd geblokt en leek met een boog over de doelman in het doel te gaan. De bal ging echter naast, waarna Muti Nawabi de corner nam. Deze werd door Stijn Louwers hard op de onderkant van de lat gekopt. De rebound was voor Ties Bazelmans die de 0-3 intikte. Hierna kwam er geen gevaar meer van Wilhelmina Boys en Marvilde kreeg legio kansen om de score hoger op te voeren. Op het uur gaf Steven Cools de bal aan de linkerkant aan Muti Nawabi. Hij gaf de bal over de grond naar de rechterkant. Op de rand van het strafschopgebied stapte Danny Das over de bal, waardoor Ties Bazelmans helemaal vrijstaand de bal in ontvangst kon nemen. Zijn inzet hield het midden tussen een voorzet en een schot en dat levert meestal niets op. Nu dus ook. Drie minuten later kwam de bal na een combinatie tussen Gijs Kiebert en Max van de Gevel bij Danny Das terecht. Op de rand van het strafschopgebied, iets rechts, schoot hij de bal net voor het doel langs. Tien minuten later werd de bal ingespeeld op Max van de Gevel die deze plaatste op Ties Bazelmans. Ties schoot vanaf 15 meter op de paal, waarna de bal in de handen van de doelman verdween. Tien minuten voor het einde ging Steven Cools aan de linkerkant aan de haal. Hij sneed naar binnen en gaf de bal voor op Muti Nawabi. Muti kwam een teen tekort. In de blessuretijd kwam een voorzet vanaf rechts van Danny Das nog bij Luc Martens terecht. Helemaal vrijstaan op 7 meter schoot hij de bal in, maar de doelman wist tot corner te redden. Die leverde niets op.

 

Na deze derde overwinning en het verlies van medekoploper EFC bij RPC is Marvilde het enige team zonder nederlaag. Volgende week komt Heeze naar Meerveldhoven. Heeze is samen met Blerick nog puntloos en zal er dus alles aan doen om volgende week de eerste punten binnen te halen.

 

Opstelling Marvilde:

 

Jeroen Keeris, Steven Cools (84 Wouter van Vark), Tommy van de Wiel, Stijn Louwers, Tommy Vroomen, Gijs Kiebert, Sander Bertels, Danny Das, Ties Bazelmans, Max van de Gevel (89 Luc Martens), Muti Nawabi

 

 

 

Door: Peter Verstappen