Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Maurice Schreijen - Veel is mogelijk, de rest is een uitdaging!

 

Maurice Schreijen - Veel is mogelijk, de rest is een uitdaging!

 

Als speler kan hij terugkijken op een mooie amateurcarrière en nu is hij succesvol ondernemer en eigenaar van Morrizz organizing. Zijn organisatie is aanbieder van georganiseerde (groeps)reizen onder andere naar de Bundesliga, Premier League, Formule 1, Darts, en nog vele andere aantrekkelijke bestemmingen.

 

Wie is?

 

Ik ben op 2 juni 1969 geboren en getogen op de Heerlerbaan, dus een echte Heerlense jong. 25 jaar getrouwd met Monique en samen hebben wij twee kinderen, onze dochter Minou van 23 jaar studeert rechten in Nijmegen en is nagenoeg afgestudeerd. En onze zoon Milco van 19 jaar studeert HBO Engineering op Hogeschool Zuyd. En ja, een trotse vader dus! Wij wonen met ons gezin al 21 jaar in Landgraaf.

 

Opleidingen?

 

Lagere school: de St. Jozefschool Heerlerbaan, vervolgens HAVO aan het Coriovallum College in Heerlen. MTRO toerisme in Maastricht en aansluitend een hele leuke tijd gehad in militaire dienst als sergeant in Oirschot.

 

Gevoetbald bij?

 

Pas op mijn 10e ben ik begonnen met voetballen bij Helios`23 (wie kent het nog?) waar mijn vader destijds actief was als speler van het 5e elftal. Mijn vader bracht mij naar alle trainingen en wedstrijden van Heerlerbaan naar Heerlerheide en in de weekenden verbleef ik regelmatig bij mijn voetbalvriendjes van Helios`23. Ik ben begonnen als voetballer maar kwam al snel tot de conclusie dat keepen, met pupillenlat, mij beter lag.

 

De C en B jeugd ben ik doelman geweest bij Bekkerveld omdat ik dit met de fiets kon bereiken. Ik speelde in een zeer goed team met jongens als Ronald Offergeld, Marcel van de Laar en Erik Jan D’hondt. We hebben vele prijzen gepakt waaronder op de B jeugd winnaar van de Nederlandse beker.

 

Na Bekkerveld ben ik door Rob Ramaekers benaderd voor de A1 van Heerlen Sport waar ik ook een hele leuke en leerzame tijd heb gehad. Vanuit de A1 stroomde ik door als reserve doelman naar het 1e maar daar had ik een uitstekende doelman voor mij staan, Jos Crombach (beter bekend als “Bolle”). Verder dan een plek op de reservebank kwam ik helaas niet waardoor ik de zin in het keepen verloor. Om toch wekelijks bezig te zijn besloot ik op mijn 20e om dan maar te gaan spelen als spits op een lager team.

 

Leuke anekdote is ook: niet lang nadat ik nummer 1 voor nummer 9 had verruild werd ik door mijn toenmalige hoofdtrainer Theo Caenen meegenomen als reservespeler naar de tweede beslissingswedstrijd tegen SVK op de toenmalige accommodatie van VV Waubach. Destijds met 3000 toeschouwers langs de lijn. Totaal onverwacht mocht ik een paar minuten voor tijd invallen en weet ik nog dat mijn eerste actie een schot op doel was, blind, en dat ik de lat raakte. Lachend. En zo ben ik dus terecht gekomen in de spits .

 

Het scoren op het 2e van Heerlen Sport ging mij goed af en een jaar later ben ik naar RKTSV 1 overgestapt, nadat ik was benaderd door de trainers Richard Kicken en Jo Janssen. Na 3 jaar RKTSV van de 5e klasse naar de volgende uitdaging in de 3e klasse, SV Coriovallum waarvoor Rob Ramaekers mij voor de tweede keer benaderde maar nu dus als spits. Ook aan Coriovallum bewaar ik mooie herinneringen aan een mooi team met spelers in de voorhoede als Rob Vaes, Hub Odekerken en Frank Franssen.

 

Na 1 jaar Coriovallum weer terug gegaan naar RKTSV samen met Rob Ramakers en Frank Franssen. In de zomer van 1995 kreeg ik telefoontje van de 1e klasser SV Heerlen of ik interesse had om ben hen te komen voetballen. Destijds ben ik thuis geweest bij de toenmalige voorzitter Piet Wolters die aangaf dat men op zoek was naar een echte nummer 9 die voor gevaar en oorlog zorgde in de zestien meter wilde zij mij graag zien in het rood en wit in de 1e klasse. Ja en als je dan zo’n kans krijgt is de keuze niet moeilijk. Ik maakte dus de overstap van 5e klasser RKTSV naar 1e klasser SV Heerlen waar ik daarna, met een 1 jarig uitstapje naar SVN tussendoor, 8 jaar heb gespeeld in de 1e en 2e klasse en we twee maal kampioen zijn geworden. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik in het begin erg moest wennen aan het hogere tempo en de handelingssnelheid. Mijn voordeel was wel dat ik in een team en club terecht kwam met stuk voor stuk goede spelers. Wie van de oudere garde kent ze niet: Jetze Christiaanse (beste speler die ik ooit ben tegen gekomen op de amateurvelden) Ron Jacobs, John Reinders, Rob Adams, Ron de Groot, John Temmink en Sandy Reisig om er maar een paar te noemen. Geweldige jaren gehad!

 

Helaas ben ik op 33 jarige leeftijd moeten stoppen op het 1e. Mijn fysieke voetbalstijl had helaas zijn tol geëist en na diverse knie operaties ging het niet meer. Ik ben gaan afbouwen op het 2e en aansluitend nog enkele jaren op het 3e elftal gespeeld waar ik mijn laatste jaar als actief speler weer onder de lat ben beland. De cirkel was dus weer rond en het boek kon dicht!

 

Ik ben daarna nog een jaar trainer geweest van SV Heerlen 2 en vijf jaar trainer geweest van de F-jes en E-tjes van VV Schaesberg, waar mijn zoon speelde. Verder fluit ik nu regelmatig wedstrijden van het 2e en 3e team van Sporting Heerlen.

 

Welke trainers heb jij mee gemaakt ?

 

Rob Ramaekers, bij Heerlen Sport, SV Coriovallum en RKTSV.

 

Theo Caenen, Heerlen Sport en SV Heerlen.

 

Joop Dacier, Joop Titulay, Joop Hoogeveen, Frans Spronck, Bart Vreuls, Harrie van Wylick en Harrie Thoma, allen SV Heerlen

 

Hans van Tussenbroek, SVN

 

Favoriete trainers?

 

Ik kon wel met iedere trainer goed opschieten maar de mooiste tijden heb ik toch mee gemaakt onder de trainers Rob Ramaekers, Theo Caenen, Joop Dacier en Hans van Tussenbroek.

 

En verenigingen ?

 

Ik heb hele goede herinneringen aan alle verenigingen waar ik gespeeld heb. Als puber een hele leuke tijd gehad bij de jeugd van Bekkerveld. En bij de senioren toch bij RKTSV en SV Heerlen het huidige Sporting Heerlen waar ik nog steeds actief ben als bestuurslid commerciële zaken en sponsoring.

 

En dan volgen er vele anekdotes over zijn voetballoopbaan waarvan hij zelf nooit had verwacht dat die op deze manier zou verlopen, nacompetitiewedstrijden waar hij als supersub werd meegenomen zoals uit bij Venray of de plaatselijke derby`s SV Heerlen tegen Heerlen Sport, Bekkerveld, Kolonia en RKONS. Maar ook over de spelers waar hij mee gespeeld heeft gedurende zijn loopbaan.

 

Wanneer wist je dat je zelfstandig ondernemer wilde worden?

 

Ik heb dat eigenlijk nooit geambieerd maar is als hobby ontstaan naast mijn werk bij een uitkeringsinstantie. Ik organiseerde vroeger al teamuitstapjes en weekendjes weg binnen de clubs waar ik speelde. Met mijn toeristische opleiding als achtergrond kroop het bloed waar het niet gaan kon en heb ik in 2011 een uitstapje georganiseerd naar een wedstrijd van Borussia Mönchengladbach als sponsoruitje voor SV Heerlen. Dit was zo een succes dat ik daarna door allerlei verenigingen in de regio werd benaderd om dat ook eens voor hun club en teams te doen. Zo is het dus begonnen naast mijn werk.

 

In 2012 heb ik mij laten inschrijven bij de KvK en ben ik dus heel kleinschalig gestart met mijn bedrijf Morrizz organizing ontstaan uit passie voor organiseren. De vraag en het aanbod is de laatste jaren echter zo gegroeid dat het op enig moment niet meer te combineren was met mijn werk. Ik heb de keuze gemaakt om mijn betaalde baan vaarwel te zeggen en mij volledig op Morrizz te storten. En het bevalt meer dan prima.

 

Maurice heeft belangrijke keuze gemaakt in zijn leven zoals hij aangeeft: KIES JE VOOR ZEKERHEID OF JE PASSIE?  IK HEB VOOR MIJN PASSIE GEKOZEN!

 

Inmiddels heeft Morrizz een naam opgebouwd als dé aanbieder van georganiseerde groepsreizen in Limburg. Reizen naar voetbalwedstrijden in de Bundesliga en Premier League, meerdaagse Formule 1 reizen in Europa, EK Darts in België en Duitsland, ijshockey in de Duitse Bundesliga, concertreizen naar onder andere Helene Fischer of naar de Toppers. Maar ook pretparkreizen en schoolreizen, personeelsuitjes, volledig georganiseerde teamuitjes en bedrukken van bedrijfs – of sportkleding  behoren tot het ruime aanbod. We mogen diverse personeelsverenigingen en voetbalverenigingen tot onze vaste klantenkring rekenen. Wij verzorgen alles; van tickets en vervoer per luxe touringcar tot overnachtingen en reisbegeleiding. Als onze gast hoef je alleen nog maar in te stappen en te genieten!

 

 

 

Maurice schudt het ene na het andere verhaal uit zijn mouw over zijn reizen met Morrizz die hij allemaal persoonlijk begeleid. Hoogtepunt van dit jaar was toch wel de Formule 1 reis naar Oostenrijk. Wat een feest was dat! Zijn meerdaagse Formule 1 trips in 2019 naar Spanje, Oostenrijk en Hongarije lopen super goed en zijn al voor een groot volgeboekt na voorreservering door gasten uit het hele land. Ook verheugd hij zich weer op hun 6e reis naar een wedstrijd van Southampton. Dit maal tegen Manchester United met overnachting en een hele dag Londen en kijkt hij terug op zeer geslaagde sponsortrips en verenigingstrips die hij heeft mogen verzorgen voor onder andere SVN, UOW’02, SC Susteren, Sporting Heerlen, RKHBS, Microz Eaters.

 

Meer informatie over Morrizz is te vinden www.morrizz.nl of hun facebookpagina.

 

En dan de vragen van :

 

Karakter ?

 

Open en eerlijk met no-nonsense mentaliteit.

 

Levensmotto ?

 

Veel is mogelijk… de rest is uitdaging !

 

Bewondering voor ?

 

Mijn kinderen, Minou en Milco.

 

Spijt van ?

 

Dat ik niet eerder als zelfstandige ben gestart.

 

Angst voor ?

 

Dat er iets met onze kinderen gebeurt.

 

Hobby`s?

 

Mijn grootste hobby is Morrizz, mensen een leuke tijd bezorgen, vakanties en Sporting Heerlen.

 

Ambities ?

 

Het verder uitbreiden van mijn bedrijf en het bijbehorende aanbod vergroten. Er staat nog heel veel op mijn wish-list!

 

Carnaval of wintersport ?

 

Wintersport.

 

Slechte eigenschap ?

 

Ongeduldig.

 

Schouwburg, boek of film ?

 

Film, Netflix en dan series.

 

Avondje stappen of etentje ?

 

Combinatie van, eerst een etentje en dan stappen.

 

Bier , water of wijntje ?

 

Bier.

 

Wie zijn je voorbeelden ?

 

Ik heb niet echt een voorbeeld. Maar in het algemeen respect voor mensen die iets creëren en bereiken door hun passie te volgen.

 

Krijg inspiratie van ?

 

Blije en tevreden gasten en goede recensies, daar krijg ik energie van.

 

Wat zou je absoluut nog eens willen doen ?

 

Nog eens wedstrijd in het 1E team spelen maar dat gaat helaas niet meer lukken.

 

Je ultieme doelstelling ?

 

Lang, gelukkig en gezond leven met mijn dierbaren.

 

Tot slot, waar zien we je over 10 jaar ?

 

Nog steeds actief met Morrizz met dezelfde kwaliteit en hopelijk nog steeds langs de lijn van de voetbalvelden.

 

We hebben kennis gemaakt met een enthousiaste, ambitieuze ondernemer vol energie en ideeën. Hij straalt van oor tot oor als hij over Morrizz spreekt, zijn energie en passie spatten er vanaf. Dat fanatisme typeerde hem ook als voetballer, altijd voorop in de strijd, ging geen duel uit de weg en het maximale willen bereiken. Er is een goed fundament door hem gelegd voor de verdere ontwikkeling en uitbreiding van Morrizz, hij heeft vele tevreden en terugkerende klanten en zijn gasten beoordelen Morrizz op facebook met de hoogst mogelijke 5 sterren. Wij danken Maurice voor het leuke gesprek en wensen hem al het goeds met wat hij doet en nog gaat doen.

 

TEKST en INTERVIEW
HEIN SMITH