Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Meiden- en Damesvoetbal in Velden, Lomm, Arcen, Wellerlooi en Well verder als MDOC

De samenwerking tussen de voetbalverenigingen IVO (Velden), RKDSO (Lomm), DEV-Arcen, RESIA’42 (Wellerlooi) en EWC’46 (Well) krijgt met ingang van het nieuwe voetbalseizoen een eigen naam. De 5 verenigingen dopen de samenwerking bij het meiden- en damesvoetbal om naar “Maasdorpen Oost Combinatie”, afgekort tot MDOC. De nieuwe naam past bij de verdere uitbouw van regionaal dames- en meidenvoetbal en borduurt voort op de goede, structurele samenwerking die de 5 clubs al jaren hebben. Met de nieuwe naam willen de clubs een herkenbaar meiden- en damesvoetbalbolwerk neerzetten in de regio.

Na de zomerstop zullen er 4 damesteams actief zijn onder de naam MDOC. Dankzij de jarenlange inspanningen van de vrijwilligers van de clubs gaan er 2 elftallen op zondagmorgen voetballen en nog twee 7-tallen op vrijdagavond. In totaal zijn er al ruim 80 meiden en dames actief bij de verenigingen.

De verenigingen organiseren naast trainingen en officiële wedstrijden regelmatig ‘Vriendinnendagen’ waar meisjes uit alle leeftijdscategorieën gratis en op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de voetbalsport. Zaterdag 27 juni jl. vond er op het sportpark van IVO in Velden de meest recente vriendinnendag plaats. Er waren in totaal 47 meiden tussen 6 en 14 jaar uit de hele regio aanwezig. Er is al een gezamenlijke Facebookpagina van de 5 verenigingen onder de naam “Meiden- en vrouwenvoetbal IVO, DSO, DEV, Resia en EWC”.

Meiden- en damesvoetbal is al jaren de snelst groeiende sport in Nederland. (Bron: https://www.mulierinstituut.nl/publicaties/21986/vrouwenvoetbal-is-de-snelst-groeiende-sport/)