Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Moonen Movies dit weekend bij SV Meerssen – De Valk!

De wedstrijd van de week is deze week een wedstrijd in de 1e klasse D. Kampioen SV Meerssen neemt het thuis op de tegen De Valk. Voor De Valk een belangrijke wedstrijd, aangezien deze ploeg nog niet helemaal veilig is. Meerssen gaat promoveren naar de hoofdklasse. We blikken vooruit op de wedstrijd van komende zondag.

 

SV Meerssen kent natuurlijk een bijzonder goed seizoen. Dat resulteerde uiteindelijk ook in het kampioenschap en de daarbij horende promotie naar de hoofdklasse. Toch was het niet vanaf het begin zeker of die promotie er daadwerkelijk zou komen. De eerste periodetitel werd namelijk gepakt door VV Schaesberg en de tweede periode werd gewonnen door Sportclub Susteren op basis van een beter doelsaldo.

 

Omdat VV Schaesberg in de tweede periode minder presteerde wist Meerssen alsnog de koppositie over te nemen en in de derde periode staat SV Meerssen een punt boven het Brabantse Geldrop. Als we kijken naar tegenstander De Valk zien we dat deze club zich vooral in de laatste weken van de competitie heeft weten te redden. De eerste twee periodes liepen namelijk niet zo denderend maar in de laatste periode pakte het team uit Valkenswaard maar liefst 13 punten uit 7 wedstrijden, een prima resultaat.

 

Eerder dit seizoen werd op Sportpark ‘Het Valkennest’ te Valkenswaard met 1-3 gewonnen door SV Meerssen, een ploeg die we nog kennen van jaren geleden toen zij de eer hadden om het in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi op te mogen nemen tegen AZ in Alkmaar. Misschien zit zo’n stunt er volgend jaar in de hoofdklasse weer in!

 

De aftrap van de wedstrijd tussen SV Meerssen en De Valk is zondag om 14:30 op Sportpark ‘Marsana’ te Meerssen. Moonen Movies is aanwezig bij deze wedstrijd en maakt er een videoverslag van.