Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Nabeschouwing kampioensseizoen KSV Horn (5D), met trainer Joop van der Sterren!

KSV Horn is dit seizoen overtuigend kampioen geworden in de Vijfde Klasse D. Vroegtijdig wist de ploeg uit te lopen van concurrenten en dit leidde ertoe dat KSV Horn al snel kampioen was. Volgend jaar Vierde Klasse. We beschouwen na op dit kampioensseizoen met trainer Joop van der Sterren.  

Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met het Kampioenschap. Was het kampioenschap ook de doelstelling voorafgaand aan het seizoen? 

We wisten wel dat we om het kampioenschap konden gaan spelen, zeker gezien het feit dat we vorig jaar al nacompetitie behaald hadden, en dat er enkele talentvolle (jeugd) spelers zouden aansluiten bij de selectie. Deze jongens hebben het voortreffelijk gedaan.

 

Hoe verliep het seizoen? Was het vanaf het begin al duidelijk dat jullie voor de titel speelde of hadden jullie ook een dip? 

Het seizoen verliep eigenlijk zoals je hoopt dat het gaat. Weinig blessures en schorsingen. Hierdoor bleef de groep bij elkaar. Na het behalen van het kampioenschap merkte je dat het allemaal een beetje op was. Voetballend ging het wat minder, met als gevolg dat er onderling soms wat onnodige wrijving ontstond. Het hele jaar spanning komt er dan een beetje uit.

 

Wat was het absolute hoogtepunt van dit seizoen? 

Het absolute hoogtepunt is natuurlijk het behalen van het kampioenschap, daar heb je het hele seizoen gezamenlijk aan gewerkt. Het behalen van de eerste periode was ook een groot feest op ons sportpark.  Vak K had die dag een geweldig feest voorbereid. Vuurwerk voor de wedstrijd en na de wedstrijd was er een diskjockey en zelfs een live-optreden van een zanger.  
 

Wanneer dacht je, nu kunnen we het niet meer weggeven? 

Toen we in Roggel gelijk hadden gespeeld en vervolgens Roggel punten liet liggen tegen Heythuysen, was ik er vrij zeker van dat we kampioen zouden worden, alleen was nog de vraag: wanneer?
 

Gelukkig was dat niet in het Paasweekend waarin Roggel tegen Altweerterheide speelde en wij vrij waren.  Dat zou zeker voor de groep niet leuk zijn geweest.
 

Hoe hebben jullie het kampioenschap gevierd? 

Ons club café zou op de dag van de kampioenswedstrijd gesloten blijven, om zoveel mogelijk mensen in de kantine te houden. De eigenaren van café. Rest de Graaf van Horne (Niek en Petra), hadden aangeboden om achter de bar te gaan helpen. Dit werd een fantastisch feest samen met spelers en hun wederhelft, het Bestuur, trouwe supporters en natuurlijk vak K, hebben we menig biertje genuttigd. Als afsluiting van dit seizoen hebben we op zaterdag 20 mei de receptie in de kantine. Het beloofd weer een mooi feest te worden.
 

Zijn jullie nu al stiekem bezig met de voorbereidingen van volgend seizoen? 

Het voorbereidingsprogramma is klaar. Er zijn enkele spelers die aangegeven hebben een stapje lager te gaan voetballen, zoals Ben Barten, Hans Mooibroek en Koen Meevissen. Gelukkig ziet het ernaar uit dat er ook enkele spelers ons komen versterken. Dit is ook wel nodig omdat de selectie toch al vrij smal is, en als dan enkele spelers te kennen geven dat ze lager gaan voetballen, moet je dit aanvullen met spelers uit de buurt of eventueel met talentvolle jeugdspelers.   
 

Wat zijn de ambities/doelstellingen voor volgend seizoen in een hogere klasse?
Dat is altijd lastig aan te geven. Als we de selectie verder grotendeels kunnen behouden met nog enkele aanvullingen, dan heb ik er wel vertrouwen in dat we ons kunnen handhaven in de 4
de klasse. En misschien wel iets meer.

Namens In De Wandelgangen, nogmaals gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap en succes in de Vierde Klasse volgend seizoen!