Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Nabeschouwing op het kampioensseizoen van Hapse Boys, met trainer Johan Vullings!

HAPS - In de winterstop werd Johan Vullings al een keer verkozen tot ‘trainer van de week’, destijds kersvers winnaar van de eerste periodetitel in de 4e klasse H. Met maar liefst 25 punten uit de eerste negen wedstrijden na de winterstop kon het Hapse periodekampioenschap na een 1-6 overwinning bij SDDL in Demen al op 23 april gevierd worden. Door in die negen wedstrijden slechts vier keer een tegengoal te hebben hoeven incasseren, waren er in de tweede periode ‘maar’ 25 doelpunten nodig voor het kampioenschap in 4H. Met vooral een hecht collectief vol allemaal eigen jongens waarin elke week iemand anders het verschil kon maken, bleken de Hapse Boys met een straatlengte voorsprong van dertien punten op de nummer twee Herpinia de onbetwiste nummer één te zijn. Na de kansloze degradatie uit de 3e klasse een jaar geleden mogen we spreken van een hele knappe prestatie van Johan Vullings en zijn manschappen. Wij van In de wandelgangen zochten hem op voor een korte nabeschouwing op het kampioensjaar.  

Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Wat is de basis geweest voor het succes van Hapse Boys afgelopen seizoen? 

Dankjewel! De basis van dit succes is dat we een gretige en brede groep hebben samengesteld, die vooral iedere week keihard met en voor elkaar heeft gewerkt. Vanaf de start was er de overtuiging dat als we dit samen week in week uit op kunnen brengen, dat het wel eens een mooi seizoen zou kunnen worden. 

Als ik naar de wedstrijden kijk dan denk ik dat de verdedigende organisatie ook een basis is geweest tot succes. Deze bleek was zeer hecht en stabiel, waardoor we maar weinig tegendoelpunten geïncasseerd hebben. Dat is een verdienste van het hele team, waarin natuurlijk ieder zijn eigen taak heeft.   

Hoe zagen de festiviteiten na het behalen van jullie kampioenschap eruit?  

We werden op overtuigende wijze kampioen door in Demen tegen SDDL met 1-6 te winnen. Nadat we daar al de eerste vreugde en drank gedeeld hadden, zijn we snel naar Haps gereden. Hier hebben we op de platte kar een rondrit gemaakt door het dorp. Aan het einde van deze rit kwamen we aan in het clubhuis Café De Molen. Hoe we hier onthaald werden staat nog steeds op mijn netvlies. Onbeschrijflijk en onvergetelijk! Tot in de late uurtjes hebben we hier het kampioenschap gevierd met de clubmensen en supporters. 

Op de maandag hebben we na een gezamenlijke lunch weer het terras opgezocht bij Café De Molen en werd het weer een latertje. Op dinsdag hebben we kort getraind en zijn we nog een keer naar Café De Molen geweest. 

Op vrijdag 30 juni vindt de kampioensreceptie plaats en zullen we voor de laatste keer het kampioenschap vieren!  

Welke wedstrijd of welk moment was voor jou cruciaal in het behalen van de titel in de 4e klasse H? 

De 2 wedstrijden voor de winter tegen de toenmalige koploper Herpinia en tegen SES waren voor mij wel een duidelijk signaal. 

In de topper tegen Herpinia wonnen we thuis op zeer overtuigende wijze met 4-0 en pakten we voor het eerst de koppositie. Door de week erna uit bij SES met 1-4 de periodetitel binnen te halen, wist ik het zeker: dit gaat nog groter eindigen!  

Wat was het (relatieve) dieptepunt van het seizoen? 

Teleurstellend vond ik de heisa en stemmingmakerij in de media na de rode kaart voor Thijs Kemperman in de uitwedstrijd tegen Siol. De opgelopen blessure voor de keeper van Siol (Desny Royendijk) is natuurlijk zeer spijtig, maar om na een ongelukkige en onbedoelde actie een speler herhaaldelijk zo te veroordelen vind ik van een laag niveau.  

Is Hapse Boys klaar voor de 3e klasse? Welke mutaties ondergaat jullie selectie? 

De ontwikkeling van het team en de spelers individueel laten zien dat we er voetballend beter voor staan dan twee jaar geleden. Dit betekent dat ik de kans groter acht dat we ons kunnen handhaven. 

Van de huidige selectie gaan Ruud Weerts en Joost v.d. Groes in een lager elftal spelen en zal Thijs Kemperman vanwege een kruisbandblessure komend seizoen niet in actie komen. 

Vanuit de jeugd komen er enkele spelers de selectie versterken.   

Op welke gebieden kan Hapse Boys sportief gezien nog winst boeken? 

Volgend seizoen in de 3e klasse zal de weerstand groter zijn, dat betekent dat op ieder vlak meer van het team en spelers gevraagd zal gaan worden.   

Hopen jullie op de Nijmeegse 3e klasse (met eventueel een derby tegen Vianen Vooruit) of de Brabantse 3e klasse? 

Qua beleving en sfeer is de Brabantse 3e klasse wellicht aantrekkelijker. De Nijmeegse 3e klasse is mij buiten Vitesse’08 en Vianen Vooruit onbekend en kan ook interessant zijn. Een eenduidige voorkeur is er niet.  

Wat zijn je persoonlijke doelstellingen voor volgend jaar?  

De speelwijze zullen we verder door ontwikkelen en aanpassen aan het spelersmateriaal. De selectie kent meerdere jonge talentvolle spelers, die komend jaar de volgende stappen gaan maken. Hier heb ik ontzettend veel zin in! 

Prestatief is handhaving het doel voor komend seizoen. Ook dit is een mooie uitdaging voor onze club.  

Door: Jeen Schiks