Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Nabeschouwing op het kampioensseizoen van Sportclub Irene!

Sportclub Irene pakte een aantal weken geleden het kampioenschap in de Derde Klasse C. De laatste keer dat de club in de Tweede Klasse speelde was in het seizoen 2010-2011. Na een promotie degradeerde de ploeg toen echter weer direct. In de gloriejaren speelde SC Irene altijd Eerste – of Tweede Klasse. Komen deze gloriejaren er nu weer aan? Hieronder een nabeschouwing op dit mooie seizoen van Sportclub Irene. We spraken trainer Twan Hol.  

Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met het Kampioenschap. Was het kampioenschap ook de doelstelling voorafgaand aan het seizoen? 

Zeker, denk dat iedereen dat gevoel had, nu moet het gebeuren. Dan moet je het wel nog even doen, maar na de eerste 3 wedstrijden werd dat gevoel alleen maar bevestigd.  
 

De eerste drie wedstrijden gingen dus goed, hoe is het seizoen in z’n totaal verlopen? Was het vanaf het begin al duidelijk dat jullie voor de titel speelden? 

Zoals gezegd, de eerste 3 wedstrijden waren van een hoog niveau, 9 punten 12-1 doelsaldo, daarna 1-1 tegen Sparta, winst op GFC. Vervolgens een klein dipje, waarbij we 0-0 speelden tegen HBSV en een pijnlijke nederlaag leden tegen Excellent. Tegen SJVV pakten we vervolgens wel de eerste periode, waarmee we natuurlijk al ontzettend blij waren!  
 

Wat was het absolute hoogtepunt van dit seizoen? 

Wat mij betreft de eerste wedstrijd thuis tegen Rood Wit, met name de eerste helft, Rood Wit werd helemaal zoek gespeeld, bij de rust was de eindstand van 4-0 al bereikt. Een super prestatie! 
 

Wanneer dacht u van: ‘Nu kunnen we het niet meer weggeven?’ 

Na de 1e periodetitel waren er tot het kampioenschap alleen maar overwinningen, met 1 gelijkspel tegen weer HBSV. De meeste wedstrijden overtuigend maar ook enkele gelukkige overwinningen, Als zo een serie ontstaat wordt het gevoel kampioen te worden met de wedstrijd sterker. 
 

Vervolgens worden jullie ook kampioen, hoe hebben jullie het kampioenschap gevierd? 

Met 2 bussen zijn we naar Leeuwen gegaan, veel supporters uit Tegelen waren present. Na een uitstekende wedstrijd kwam de ontlading. Het onthaal in de kantine van SC Irene was groots. Wat volgde was een mooi feest. Maandag zijn we met het team naar de Loco gegaan, waar we alles dunnetjes hebben overgedaan. 
 

Zijn jullie nu al stiekem bezig met de voorbereidingen van volgend seizoen? 

De nieuwe staf is al bezig met de voorbereiding, alhoewel je nog niet weet of het team bij elkaar blijft. Het is duidelijk dat voor enkele spelers interesse is, dat moet je afwachten.
 

Wat zijn de ambities/doelstellingen voor volgend seizoen in een hogere klasse? 

De groep zoals deze nu is, moet in staat zijn een rol van betekenis te spelen in de 2e klasse. Een brede selectie is een voorwaarde, enkele O19 spelers hebben laten zien dat ze de komende jaren wellicht de stap naar het 1e team kunnen maken, tegen Stormvogels was onze achterhoede de 2e helft, met uitzondering van de keeper gemiddeld nog geen 18 jaar. 
 

Promoveren de Boys, degradeert IVO? En zit je dan samen met Blerick in een klasse? Zou leuk zijn met 4 clubs uit één gemeente in de 2e klasse. 
 

Namens In De Wandelgangen, nogmaals gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap en veel succes in de Tweede Klasse!