Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Nieuwe club DFO’20

DFO’20 is de naam van de fusieclub tussen GKC, RKESV en Hunsel. 

Achtergrond informatie met betrekking tot de keuze voor de naam en shirt van onze nieuwe fusieclub en de totstandkoming van het logo:

De naam: 

Deze hebben de leden middels een drietal enquêtes gekozen. De eerste enquête leverde maar liefst 57 namen op. 
De tweede enquête: de leden konden een top drie kiezen uit de 57 namen. Dit werden er uiteindelijk 4 vanwege een ex aequo, namelijk:

DFO (Door Fusie Ontstaan)
Kratos (Griekse God van sterkte en kracht)
UNITAS (Eendracht, eenheid, eensgezindheid)
VCL (Voetbal Combinatie Leudal)

Tijdens de derde enquête kon uit de voornoemde 4 namen worden gekozen, al dan niet met de voorvoegsels VV of FC en/of achtervoegsel ‘20. In deze derde ronde werden 158 stemmen uitgebracht, met als eindresultaat DFO ’20.

Het shirt: 

Bij de eerste enquête konden de leden de kleuren en kleurcombinaties, al dan niet horizontaal of verticaal gestreept, indienen. Bij de tweede enquête konden ze een top drie kiezen uit alle aangeleverde kleuren c.q. kleurcombinaties met als resultaat:

 

Zwart shirt met de oude clubkleuren rood, blauw, geel en groen
Rood-zwart verticaal gestreept
Blauw

Omdat het zwarte shirt met de oude clubkleuren rood, blauw, geel en groen de overgrote winnaar werd kon bij de derde enquête worden gekozen uit 6 verschillende designs.

Het logo:

Het logo is ontworpen door grafisch vormgever Rick Sonnemans. Hij heeft zich laten inspireren door de ligging van de 4 dorpen, de vlakken van een voetbal en de shirtkleuren van de oorspronkelijke verenigingen RKESV, KOC, VV Grathem en RKHVC.

Deze 4 kleuren komen waaiervormig samen bij de nieuwe naam DFO ’20.

Short en kousen:

De short zal zwart worden met op de linker broekspijp een afbeelding van het logo. De zwarte kousen worden aan de achterzijde (ter hoogte van de kuit) van boven naar beneden in witte letters voorzien van de naam DFO ’20.

 

Met sportieve groet,

De besturen van RKESV, RKHVC en VV GKC