Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Nike voetbalschoenen blinken uit op alle ondergronden

 

Nike’s oorsprong gaat veel verder terug dan het moment waarop de swoosh met een voetbalschoen op de markt kwam. Dat moment was in 1971. Eigenzinnig en met lef is het merk in de afgelopen decennia doorgedrongen tot de top van de sport. Niet alleen als het op outfits aankomt: de voetbalschoenen van Nike zijn uitblinkend op alle ondergronden voor het mooie spel.

 

Europa werd in de jaren ’80 door Nike bereikt met voetbalschoenen. Natuurlijk gras was de hoofdmotor van het voetbal. Tijden veranderen en daarmee ook de ondergronden en de wensen van de spelers. Daar springt Nike vol op in.

 

Vier modellen staan nu centraal in de nieuwste collectie van Nike: de Nike Tiempo, de Nike Hypervenom, de Nike Mercurial en de Nike Phantom Vision. Ze maken het mogelijk om in de zaal, op gras, op kunstgras, op turf, op de straat of op nat gras het beste uit de drager te halen.

 

Vernieuwingen in de zool van de schoenen bewijzen met hoeveel durf Nike haar nieuwe collecties uitbrengt. Tot vijf jaar geleden gold de kunstgrasschoen als afzonderlijk model. Die velden werden beter geschikt voor voetbal en de kunstgrasschoenen uit die tijd voldeden niet langer voor de eerste generaties kunstgrasvelden. Tijd om stappen te maken, zo luidde de gedachte aan de tekentafel van het Amerikaanse merk.

 

https://lh5.googleusercontent.com/atOQ2ACzqo4enZ9XK2okR6ZrU8GW50YFlCZPTuNNTHkfyah4VPUa83YhRDzDt9YmgbY67UF9PCA_czRUBrCCzb5T86HLtKTkI8Vvkw0wJ9cXnIjCRcAP9H-Qb48GGnCV_Lp0fyg8

 

Schoenen worden nu uitgegeven met een aparte vermelding voor het type ondergrond. Wil jij op straat jouw skills ontwikkelen? Speel jij vaak op een synthetische ondergrond? Is de zaal jouw favoriete plek om te schitteren? Bepaal jij iedere zaterdag het ritme op de Hollandse grasvelden? Of kijk je in de nazomer al uit naar die herfstachtige potjes op natte grasvelden?

 

https://lh4.googleusercontent.com/6UXKAChx_amgrjq2URRDxWLpZvSYSSyBMz3_xCgbKSyWlzuuMSvlGKT49x2I6rX-1mcjSv1my08IROMcukA9rNwP5MtzZYmjoKVdaifvs5jWfP1KhvqhvkTunRTxexoFGs45MPjP

De verschillende Nike-modellen hebben specifieke eigenschappen. Nike Mercurial staat synoniem voor het razendsnel wenden en keren, Hypervenom betekent een groter oppervlak om mee te schieten, Tiempo staat voor de betrouwbaarheid en de zuivere passing, Phantom Vision biedt de beste ondersteuning voor de creatievelingen op het middenveld en de Magista is voor de lopers die ruimte zoeken.

 

En zo stelt Nike jou, als fervent voetballiefhebber, voor een paar cruciale vragen. Waar liggen jouw kwaliteiten en waar ga jij die op de mat leggen? Om met de swoosh-schoenen om de voet een gooi te doen naar het behalen van het hoogste niveau. Alle schoenen hebben een responsief karakter en blinken uit met een geweldige pasvorm. Nike staat voor comfort, ondersteuning, kennis van de sport, duurzaamheid, passie en lef.

 

https://lh6.googleusercontent.com/1G5VzKO4gAYjGWnod7RxPTmbk3vQqj_nMyLyOsDIbDnjUEJ33N_qx7pel6wClXujTdy9g5GzEt5eTZZZmdDy6AEjDOCSxdzZuVjLLNFm7wNm5RMxTcUvLpi2-B2S1HRw56-nzVoe

 

Sinds 1971 wist Nike heel veel aansprekende voetballers aan haar voetbalschoenen te binden. Ian Rush was in Europa de eerste echt bekende spelers. Dertig jaar later staan onder meer Ronaldinho, Cristiano Ronaldo, Luis Figo, Andrea Pirlo, Ronaldo, Roberto Carlos, Patrick Kluivert en Ivan Rakitić in datzelfde rijtje.

 

Eens stonden zij ook oog in oog met die vragen. Laat de ware voetballer op de ware ondergrond in jouw loskomen bij het dragen van de voetbalschoenen van Nike.