Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Oefenwedstrijd WDZ - Roda JC

 

WDZ – Roda JC

Turbulente tijden voor de Trots van het Zuiden, Roda JC en dat geldt niet minder voor de voetbalclub WDZ van de Bocholtzerheide.

Bij WDZ stopt de interim trainer van het eerste elftal, René Flekken. Hij wil graag meer tijd besteden aan het volgen van de verrichtingen van hun zoon Mark Flekken bij de SC Freiburg. Ook de trainer van het tweede elftal, René Smits, stopt, nadat hij het reserveteam twee jaar onder zijn hoede heeft gehad en mooie successen heeft geboekt. Inmiddels zijn de gesprekken met de nieuwe trainers voor een en twee afgerond en kunnen de contracten getekend worden. Verder keren bij WDZ enkele succesvolle jeugdspelers terug op het oude nest, Mirco Bindels van Bekkerveld en Roy Flekken van FC Inde Hahn. Het komende seizoen zien de technische staf en de spelers dan ook met vertrouwen tegemoet.

Roda JC heeft in de afgelopen weken in financieel zwaar weer verkeerd, maar met de nieuwe geldschieter Garcia de la Vega is weer hoop in de harten van de trouwe supporters gekomen. Voortvarend worden de zaken in de technische staf aangepakt. Jean-Paul de Jong is als trainer aangetrokken en dat is zeker geen onbekende in de voetbalwereld. Hij speelde bij Feyenoord, Ajax, Arminia Bielefeld, VfL Osnabrück en FC Utrecht. Als trainer was hij succesvol bij FC Eindhoven. Zijn laatste job als trainer, bij FC Utrecht als opvolger van Erik ten Hag, verliep iets minder florissant. Op de transfermarkt is het nog stil bij Roda JC, maar wie weet wat met het oog op de nieuwe geldschieter nog komen gaat. Inmiddels is wel een scout aangetrokken, die erg goed schijnt te zijn in het verzamelen van data van spelers. In deze golf van vernieuwing lijkt het wel, dat Harm van Veldhoven het veld moet ruimen, een man die in het afgelopen jaar bergen werk voor de club heeft verzet.

Bij beide verenigingen dus de nodige wijzigingen en dat maakt de komende ontmoeting tussen WDZ en Roda JC op zaterdag 6 juli op het Sportpark Neerhagerbos op de Bocholtzerheide voor de supporters van beide kampen, maar ook voor de neutrale supporter bijzonder interessant.

De wedstrijd begint om 19.00 uur. De entréeprijs bedraagt 5 euro p.p., voor kinderen t/m 12 jaar 2,50 euro. Na de wedstrijd vindt een daverende openlucht afterparty plaats met DJ Nico en de band Wrong Connection.

Gezien de te verwachten drukte verzoeken we de bezoekers zoveel mogelijk met openbaar vervoer of per fiets of te voet te komen.