Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Onnodige nederlaag voor FC Hoensbroek

FC Hoensbroek ging tegen Geldrop met 0-2 onderuit. Maar er had voor de thuisploeg zeker meer ingezeten. Geldrop was weliswaar de betere ploeg, maar Hoensbroek liet een aantal goede kansen onbenut.

Het was even wennen na de laatste koude zondagen. Onder tropische omstandigheden was het scheidsrechter Stevens uit Budel, die klokslag 14.30 uur voor het eerst op zijn fluitje blies. Al binnen 5 minuten was FC Hoensbroek dicht bij de openingstreffer. Een prima schot van Glenn Biesmans werd door Geldrop-doelman Yannick Derix attent gekeerd. In de tegenaanval was het voor de gastenploeg wel prijs. Een scherpe voorzet van Luuk de Roos werd door Coen Jansen wel erg simpel binnen gekopt: 0-1. Niet veel later was het Hoensbroek-middenvelder Glenn Biesmans, die zijn harde voorzet maar ternauwernood door een Geldrop-been gekeerd zag worden. Maar ook de gastenploeg was wederom dichtbij een doelpunt. Nu was het Hoensbroek-goalie Kay van Eijk, die een inzet van Sander Heesakkers prima onschadelijk maakte. Na ruim een kwartier spelen had de gelijkmaker voor Hoensbroek op het scorebord moeten staan. Op prima aangeven van Robin Faassen was het Brian Vroomen, die in een 1 tegen 1 situatie doelman Derix op zijn weg vond. Een dure misser, want een minuut later was wel de 0-2 een feit. Na een overtreding van Marc Wanders was het Coen Jansen, die vanaf 11 meter de score voor zijn ploeg verdubbelde. Na bijna een half uur spelen stond ook bijna de 0-3 op de teller. Maar Kay van Eijk voorkwam erger en redde prima op de inzet van Jeroen de Kort. Hierna ging het spel wederom op en neer. Zo werd een volley van Swen Cornelissen met moeite gekeerd door een Geldrop-verdediger en zag Patrick Philippart namens Geldrop zijn volley nipt over gaan. Vlak voor de rust had zowaar de 1-2 een feit kunnen zijn. Glenn Biesmans bediende Swen Cornelissen op maat, maar diens harde pegel werd wederom prima gekeerd door de uitblinkende Yannick Derix.

In de 2e helft lieten de gasten de teugels een beetje vieren. Voor FC Hoensbroek het sein om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Zo was Robert Velraeds tot tweemaal toe dicht bij een treffer, maar had hij het geluk niet aan zijn zijde. Ook Brian Vroomen was met een kopbal dicht bij een treffer, maar opnieuw was de Geldrop-doelman bij de les en keerde simpel. Aan de overzijde was Kay van Eijk enkele malen attent op inzetten van Geldrop en was het Melvin Senden die tijdig ingreep op een gevaarlijke voorzet en daarmee een grotere achterstand voor Hoensbroek voorkwamen. Vlak voor tijd zat het FC Hoensbroek wederom niet mee. Zo schoot Swen Cornelissen uit de draai maar net over en kopte Randy Queadackers vanuit een moeilijke hoek maar rakelings naast.

Geldrop-trainer Pierre van den Eeden was na afloop uiteraard tevreden met de 3-punter. Voetballend hadden wij in de 1e helft zeker een overwicht. Desondanks had FC Hoensbroek ook enkele goede mogelijkheden. Vervolgens gaan we de rust in met een 0-2 voorsprong en dacht mijn ploeg de buit in de 2e helft al binnen te hebben.  Als Hoensbroek in de 2e helft de aansluitingstreffer had weten te vinden, dan hadden wij het nog zeker moeilijk gekregen.

Collega-trainer Roger André van Hoensbroek vond daarom de nederlaag dan ook echt onnodig. Natuurlijk heeft Geldrop meer ervaring en kwaliteit in de ploeg. Maar het verschil zat het vandaag wederom in de kleine details. Wij geven de doelpunten wederom te simpel weg en scoren zelf niet. Daarbij moet ik wel zeggen , dat Geldrop over een prima keeper beschikt.

Door: Ercan Erbas