Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

oudste lid, erelid en clubicoon FC Hoensbroek overleden

Op 15 juni bereikte ons het zeer droevige bericht dat ons erelid Mennie Bertrand plotseling overleden is op de respectabele leeftijd van 86 jaar.

Mennie was bijna 71 jaar lid van onze vereniging en als je bedenkt dat FC Hoensbroek in 2021 haar 75 jarig bestaan viert, dan verliezen we met Mennie een lid van het eerste uur.

Hij was een man met een hart van goud, op wie je altijd een beroep kon doen met een onvoorwaardelijke steun voor FC Hoensbroek. Als keeper speelde hij meer dan 1.000 wedstrijden vanaf de jeugd, senioren en tot op late leeftijd bij de veteranen. Hierin maakte hij vele hoogtepunten mee, die ook op gepaste wijze door hem beleefd en gevierd werden. Maar ook in de donkere tijden die elke vereniging kent, stond hij altijd paraat om de helpende hand te bieden.

Na zijn sportieve carrière heeft hij nog vele jaren als terreinmeester gewerkt en zorgde hij er altijd voor dat alles op en om de accommodatie er altijd piekfijn uitzag. Door weer en wind kwam hij elke morgen op zijn brommertje uit Nuth en ‘s avonds ging hij vaak als laatste pas weer naar huis. Ook nadat hij met veel pijn in zijn hart verleden jaar moest stoppen als terreinmeester, kwam hij nog trouw elke zondagmorgen naar de kantine voor een praatje en een pilsje.

Met name zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn FC Hoensbroek maakt het dat Mennie een instituut is geworden binnen de FC Hoensbroek familie. Een clubman pur sang!! Wie Mennie niet kent is nooit bij FC Hoensbroek geweest.

In dankbare herinnering aan alles wat hij voor onze vereniging heeft betekend, zal Mennie altijd in onze gedachten blijven. Ons medeleven gaat uit naar Miennie, Jos, familie en geliefden. Wij wensen hen veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

Op maandag 22 juni vindt de uitvaart plaats. Door de corona-regels is het helaas niet mogelijk om bij de dienst in het crematorium aanwezig te zijn. Toch willen wij Mennie een waardig afscheid van zijn geliefd FC Hoensbroek geven. 

Op weg naar het crematorium zal de rouwstoet omstreeks 13.00 uur langs ons sportcomplex rijden. Wij willen dan op de Verlengde Klinkertstraat en de parkeerplaats en erehaag vormen voor Mennie op zijn laatste reis (ook hier rekening houdend met de Corona-voorschriften). 

Bestuur FC Hoensbroek