Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Passart-VKC verliest de laatste bekerwedstrijd tegen VV de Leeuw in eerste helft (verslag)!

Wie dacht dat de mannen van Frank en Jos wat geleerd hadden, vorige week goede... eerste helft tegen Langeberg, kwam bedrogen uit.

In de eerste helft was De leeuw dominant, goede lopende spelers, positie wisselingen en vooral stevig en slim aan de bal. Medespelers werden op het middenveld goed gevonden en de dreiging richting doel van Dwayne Trags was continu aanwezig. Dit is heel wat anders wat Passart-VKC er tegenoverstelde.

Het kan zijn dat De Leeuw erg goed was en Passart-VKC slecht maar dat is te kort door de bocht. De enige die in mijn ogen in de eerste helft een positieve indruk bij Passart-VKC maakte en voor gevaar stichtte was Kimio van der Meulen. Er werd slecht gedekt - enkel meters van de tegenspeler af, ballen gewoon ingeleverd, spelers wisten niet waar gelopen moest worden, tactisch verkeerd opstellen bv bij vrije trappen, corners ed. Al met al een helft om van te leren, want met 4-0 achter staan na een helft is iets om over na te denken.

Wat er in de rust gezegd is weet ik niet maar een herboren en fanatieker Passart-VKC liet zich zien. Passart-VKC zette meteen druk op de middenvelders en de voorhoede van De Leeuw en dat resulteerde erin dat De Leeuw steeds meer problemen kreeg en hun spelletje niet meer kon spelen. Passart-VKC zette De leeuw vast en dat resulteerde in een prachtig doelpunt van Moreno Drijver.
Even later dacht Passart-VKC weer te juichen, een goede volley van Morad Laassiba na goed terugkoppen van Michael Gijsbers, echter Michael stond enkele centimeters buitenspel bij zijn kopbal.
Dat De Leeuw nog de 5-1 maakte uit een afstandsschot was voor de statistieken en over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag maar ik denk dat Frank en Jos de tweede helft iets gezien hebben waar weer verder op gebouwd kan worden. In de tweede helft vocht iedereen voor elkaar, maakte de meters welke gemaakt diende te worden, er werd voor elkaar geknokt en dus stond er een team op het veld in plaats van elf spelers,

De voorbereiding is nu voorbij, as zondag wacht de eerste competitie wedstrijd tegen SV Zwart-Wit ’19, dit is een geduchte tegenstander waar alleen punten gehaald kunnen worden indien er weer als team gespeeld wordt. Inzet voor en met elkaar, niet voor een helft zoals tegen De Leeuw of 15 minuten verslappen zoals tegen Langeberg, dit moet 95 minuten lang.

Frank, Jos, spelers van 1, ik wens jullie een goede seizoenstart toe, laat zien dat jullie er klaar voor zijn en houd de punten in Hoensbroek. Veel succes, jullie kunnen het.

Door: Theo van der Kort

Via: Passart VKC