Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Paul Loete ALS-toernooi 2017

 

Het Paul Loete ALS-toernooi is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement geworden voor de voetbalclubs uit de voormalige gemeente Echt. Het toernooi staat in memoriam van Paul Loete die in maart 2013 overleed aan de gevolgen van ALS. 

 

Nieuwe opzet toernooi

 

Het toernooi wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. De organisatie heeft gekozen voor een nieuwe opzet. Voor het eerst neemt dit jaar SC Selfkant e.V. deel aan het toernooi. De fusieclub uit de Duitse grensstreek is tot stand gekomen uit de voormalige verenigingen Tüddern, Havert Stein en Höngen-Saeffelen.

 

Kortere wedstrijden
Elke wedstrijd duurt 45 minuten, alle verenigingen werken op één avond twee duels af. Jos Peusen, voorzitter van het organiserende Conventus, over de nieuwe opzet: ,,Onze verwachting is dat de spanning toeneemt. Als een ploeg een wedstrijd verliest, dan heeft men nog volop mogelijkheden om dat recht te zetten.” Ook het feit dat op beide wedstrijddagen alle clubs in actie komen, heeft volgens Peusen voordelen: ,,In het verleden was er altijd één ploeg op zaterdag vrij. Nu zijn alle teams aanwezig, waardoor we er zeker van zijn dat de beker ook écht overhandigd kan worden aan de winnende ploeg.”

 

Het programma op dinsdag 22 augustus is als volgt:

 

Om 19.00 uur:

 

Conventus ’03 – Slekker Boys

 

St. Joost – SC Selfkant e.V.

 

Rios ’31 – EVV 2

 

Om 20.00 uur:

 

Slekker Boys – Rios ‘31

 

SC Selfkant e.V. – EVV 2

 

Conventus ’03 – St. Joost

 

Op zaterdag 26 augustus, de tweede- en laatste dag van het evenement, beginnen de wedstrijden om 19.00 uur.

(Foto: Vorig jaar won Conventus'03 het Paul Loete ALS toernooi)