Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Problemen bij Bekkerveld: spelers krijgen geen geld!

Via: Dagblad De Limburger 

Voetbalclub Bekkerveld betaalt spelers en trainers momenteel niet. Dat bevestigt voorzitter Paul Reijns. De club zit in de problemen door tegenvallers. Er loopt inmiddels een onderzoek naar het financiële reilen en zeilen binnen de club.  

Als gevolg van de problemen heeft de club haar sportieve doelstelling voor de komende jaren bijgesteld. Was tot nu toe het beleid dat Bekkerveld altijd minimaal eerste klasse moet spelen, tijdens een algemene ledenvergadering vorige week is die eis losgelaten. Besloten is dat handhaven in de eerste klasse niet meer koste wat kost hoeft. 

Tienduizenden euro's
Reijns denkt dat de club momenteel ‘enkele tienduizenden euro’s’ tekortkomt. Exacte bedragen wil hij echter niet noemen voordat een onderzoek op verzoek van de gemeente Heerlen door de stichting Huis voor de Sport Limburg is afgerond.
 

De voorzitter geeft als reden voor de financiële problemen de tegenvallende inkomsten uit het jaarlijkse Bekkerveld Festival, de hoge huur van sportaccommodatie A gene Bek en de exploitatie daarvan.  

Niet betaald
Gevolg is dat spelers en trainers voorlopig niet betaald krijgen. Reijns wil een analyse van de financiële situatie door het Huis van de Sport afwachten voordat er weer uitgekeerd wordt. "Ik heb iedereen even om geduld gevraagd.” Hoe lang het gaat duren voordat het onderzoek afgerond is, durft hij niet te zeggen.
 

Tekorten
Volgens Reijns zijn de financiële perikelen niet nieuw en is er ook al eerder actie ondernomen. Zo is er de voorgaande jaren flink bezuinigd op de kostenpost vervoer. Had Bekkerveld in het verleden drie bussen die het eerste vrouwenteam en de twee hoogste mannenteams vervoerden, tegenwoordig rijden de spelers met auto’s naar uitwedstrijden. Ook op andere plekken is al gesneden in de kosten. Desondanks zijn er nog tekorten. "En met opbrengsten van het huidige seizoen gaten uit het vorige dichten, is natuurlijk nooit goed.”
 

Pijn
Ondanks de problemen maakt Reijns zich weinig zorgen over de toekomst. "We hebben nu te kampen met wat tegenwind, maar ik lig er nog niet wakker van. We wachten af wat uit het onderzoek komt en lossen de zaak daarna op. En dat zal best her en der wat pijn gaan doen.”
 

Bron: De Limburger