Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Rene Kupper terug bij KVC Oranje

Oud-trainer van KVC Oranje Rene Kupper keert de komende maanden terug als Voetbaltechnisch Jeugdcoördinator van de club. Rene heeft zich bereid verklaard om een plan voor de jeugd te schrijven, waar we de komende jaren mee vooruit kunnen. 

KVC Oranje is een vereniging die trots is op haar jeugd en probeert met de middelen die men heeft de jeugd optimaal op te leiden en te ontwikkelen.
Dit is natuurlijk een mooie visie, maar vraagt veel van de mensen die dagelijks betrokken zijn bij onze jeugd. Vele uren zijn onze gewaardeerde trainers, die allemaal vrijwilligers zijn, in de weer om trainingen te verzorgen om onze jeugd te laten voetballen en tot ontwikkeling te laten komen. Dit gebeurt met veel passie.
 

Bij onze jongste leden wordt dit allemaal gestroomlijnd door Jo Ritterbeeks. Jo is enkele jaren bezig om de vroegere F- en E-teams te begeleiden en waar nodig te ondersteunen. Deze taak pakt hij als coördinator uitstekend op.
Als vereniging streven wij er al enkele jaren naar om een voetbaltechnisch jeugdcoördinator te vinden die mee wil kijken naar het beleidsplan voor de gehele jeugd. Deze hebben we voor de komende maanden gevonden in de persoon van Rene Kupper, ervaren rot in het voetbal. Rene heeft zijn sporen verdiend als voetballer én als trainer, in beide hoedanigheden bij meerdere clubs. Een man met een breed spectrum dus.

Taken en Jeugdplan

Rene is uiteraard geen onbekende van ons. In de moeilijke jaren van onze vereniging was hij een van onze vaste pijlers en heeft hij er mede voor gezorgd dat we met het eerste elftal promotie afdwongen van de vijfde naar de vierde klasse.

Rene en KVC Oranje hebben na zijn vertrek een warme band in stand gehouden en dit heeft er mede voor gezorgd dat Rene de komende maanden in samenspraak met Jo Ritterbeeks, trainers van het eerste en tweede elftal, het bestuur en de allerbelangrijkste mensen, de jeugdtrainers, een technisch beleidsplan zal gaan opstellen.

Rene heeft van meet af aan gezegd dat dit altijd in samenspraak gaat met betrokkenen van de jeugdteams en dat niets wordt opgelegd; een visie die het bestuur deelt. De werkzaamheden van Rene zullen dan ook bestaan uit het bezoeken van trainingen van de jeugdteams, coachen op oefenstof, gesprekken voeren met de jeugdtrainers, wedstrijden bekijken en het uitschrijven van een jeugdplan. 

Als bestuur zijnde zijn we hier erg trots op. We zijn ons er ook van bewust dat Rene deze taak “maar” enkele maanden kan vervullen omdat hij dan weer aan de slag gaat als trainer van een eerste elftal. Echter, dit geeft ons de ruimte om de komende maanden personen te benaderen die de plannen van de Rene volgend seizoen willen voortzetten. 

Namens het bestuur van KVC Oranje, 

Kevin Starmans
Voorzitter KVC Oranje