Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Reuver – FC Maasgouw: 2-1

 

Met de winst van vandaag op de tegenstander  uit Thorn/Wessem heeft Reuver zich gedistantieerd van de ploegen die nog moeten strijden om lijfsbehoud in de 4e klasse D.

Reuver begon aan de wedstrijd zonder 3 basisspelers, namelijk keeper Roy Hendriks en de geblesseerde spelers Younes Zariouh en Ruud Zeegers.  Gelijk in het begin van de wedstrijd werden nog de juiste posities gezocht in de achterhoede en daarvan profiteerde Maasgouw al in de 3e minuut : 0-1. Hierna ging het speelbeeld op en neer maar werden niet veel kansen uitgespeeld.  Veel slordige passes en leegloop. Een opvallende speler aan Reuverkant was linksbuiten Tim Lenssen. Hij zorgde met zijn acties, waarin inzet en doorzettingsvermogen werden gecombineerd met  ra finesse voor enkele mooie spelmomenten. Een goed schot van hem werd door de Maasgouw-keeper verijdeld. Reuver- spits Jorn Huys kon vrijwel niet in stelling worden gebracht, zodat de 1-0 stand lang op het scorebord bleef staan. Toen de spelers al met hun gedachten bij de rust waren,  was het in de 44e minuut toch goaltjes dief  Jorn Huys  die met een laag geplaatst draaiend schot de linkerbenedenhoek van het doel wist te vinden.  Op de valreep dus de  1-1, hetgeen ook de ruststand was.

Deze treffer van Reuver net voor de rust was van psychologisch voordeel. De 2e helft nam Reuver het initiatief en in de 55e minuut was het weer Jorn Huys die met een droge knal over de grond dit maal de rechterbenedenhoek van het doel wist te vinden (2-1). Maasgouw, dat de punten hard nodig heeft om boven de rode streep te eindigen, trok het initiatief meer naar zich toe en drukte Reuver in de defensie. Dit leidde niet tot echt uitgespeelde kansen. Gevaarlijke momenten voor het reuverse doel ontstonden vaak uit standaardsituaties, zoals hoekschoppen en vrije trappen net buiten het strafschopgebied.  Deze mogelijkheden wist Maasgouw niet te verzilveren, zodat de 2-1 stand  ook de eindstand werd.

Net als de supporters van Reuver ging ook de aanwezige rapporteur van de KNVB, die de scheidsrechter van hedenmiddag moest beoordelen, tevreden naar huis.

Aanstaande donderdag om 19.00 uur treffen de beide tegenstanders zich weer en ditmaal op het sportpark Ter Koel in Thorn.

Via: Ton Ravier