Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Reuver – SVC 2000: 1-5

Op een vochtig en kil sportpark Dijckerhof werd vandaag toch afgetrapt voor de 1e competitiewedstrijd na de winterstop. Dit keer tegen SVC uit Roermond, een ploeg die op de ranglijst van de 4e klasse D  twee plaatsen hoger staat dan Reuver. Ook een ploeg die  in de afgelopen jaren in de hogere klassen actief was, dus een niet te onderschatten tegenstander.

In het begin van de wedstrijd werd al gauw duidelijk hier met een snelle en technische vaardige ploeg te maken te hebben. SVC dicteerde vanaf het begin het spel en Reuver kon alleen maar tegenhouden. Na een schot op de paal was het in de 13e minuut raak met een schot in de rechter bovenhoek (0-1). De 0-2 viel enkele minuten later. En hoekschop werd hoog ingebracht en via keeper Roy Hendriks verdween de bal in het doel. SVC bleef gevaarlijk en kreeg ook kansen waaruit niet werd gescoord. Reuver kwam weliswaar beter in de wedstrijd maar kon amper kansen creëren. Net voor de rust liet SVC de 0-3 aantekenen, waarbij keeper Roy Hendriks niet vrij uit ging. Hij nam rustig de tijd voor het wegtrappen van de bal, maar  had daarbij niet gerekend op de snelle spitsen van SVC. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft werd het er niet beter op en dit resulteerde al in de 46e minuut in de 0-4.  Uit een scrimmage voor het doel werd de bal laag en strak ingeschoten. Tot overmaat van ramp werd geen 5 minuten later de 0-5 gescoord na een handige dribbel van een SVC-speler.

Toch kon Reuver in de 60e minuut nog tegenscoren via Erkan Yacizi. Vanaf de rechter zijlijn schoot hij de bal over de SVC-keeper in het doel. Een schrale troost omdat de wedstrijd vanaf dat moment feitelijk ‘op slot’ zat. Reuver geloofde er niet meer in en SVC vond 5-1 winst ook wel lekker. Dit gaf Martin Niemans de gelegenheid om te wisselen. Zo werd aanvoerder Younes Zariouh, omdat hij al niet fit aan de wedstrijd begon,  en Gilles Puts gewisseld. Dit bracht geen verandering in het spelbeeld.

Samenvattend:  een slechte ouverture van de oranjehemden van de 2e seizoenshelft. SVC was zeker de betere ploeg maar een aantal Reuver-spelers haalden niet hun niveau. Maar hopen dat in de volgende wedstrijden wel de punten worden gepakt, zodat in elk geval weg gebleven wordt van de gevarenzone.

De volgende competitiewedstrijd is een uitwedstrijd tegen RKAVC uit Asenray op zondag, 4 februari a.s. In plaats van een training wordt dinsdag, 31 januari nog een uitwedstrijd  (oefenpartij) gespeeld tegen SC Waldniel. 

Via: VV Reuver