Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Richard Hannon van SV Meerssen vol lof over Borgers Ontslagsupport

Ontslagen worden is heel vervelend. Geen contractverlenging krijgen komt op hetzelfde neer, want ook dat betekent dat je zonder werk komt te zitten. Het is nóg vervelender als je het idee hebt dat je niet hebt gekregen waar je echt recht op hebt. Dit overkwam Richard Hannon, speler van het eerste elftal van hoofdklasser S.V. Meerssen. Hij schakelde Borgers Ontslagsupport in toen zijn werkgever hem na een dienstverband van bijna 5 jaar zonder pardon aan de kant zette. 

Richard was in dienst van een bekend uitzendbureau dat hem detacheerde bij een in Maastricht gevestigd Amerikaans bedrijf. Zijn taak was het administratief regelen van het vrachtvervoer voor grote bedrijven en multinationals. ‘Mijn taak was onder andere het registreren en controleren van vrachtbonnen en facturen. Zeg maar de gehele administratie van het logistieke proces. Ik was het aanspreekpunt voor de klanten –de opdrachtgevers- en de vervoerders.’ 

BEDANKT EN SUCCES
‘Dat mijn contract na die 5 jaar niet meer werd verlengd had te maken met het overhevelen van een aantal activiteiten naar Roemenië. Daar zijn de lonen en andere kosten een stuk lager. Ik snap dat ook wel, maar van de manier waarop het uitzendbureau het arbeidscontract met mij wilde beëindigen, was ik minder gecharmeerd. Zo van, “dit was het dan. Bedankt voor je diensten en succes met het vinden van een nieuwe baan”. 

TOCH EEN TRANSITIEVERGOEDING
Richard had het erover binnen de voetbalclub. Medespeler Lloyd Borgers zei: “Ga eens met mijn vader praten. Waarschijnlijk kan hij je helpen. Hij is gespecialiseerd in dit soort ontslagkwesties.” Richard volgde deze raad op en maakte een afspraak met Borgers senior. Oftewel Ronald Borgers van BorgersOntslagsupport. Achteraf is Richard maar wat blij dat hij de raad van Lloyd heeft opgevolgd. ‘Ronald Borgers heeft alles uitgezocht, is gaan praten met mensen op het hoofdkantoor en is vervolgens gaan onderhandelen Met zijn kennis van zaken heeft hij hen ervan kunnen overtuigen dat hun handelswijze niet klopte. Hij heeft zelfs kunnen bereiken dat ik uiteindelijk toch een transitievergoeding heb gekregen. Ik moet zeggen: dat was een leuk kerstcadeau.’ 

ALLES ISGOED GEKOMEN DANKZIJ BORGERS ONTSLAGSUPPORT
Inmiddels heeft Richard nieuw werk. Sinds 1 december 2019 werkt hij op de financiële afdeling van de Levanto-groep. Zijn standplaats is het centraal kantoor in Sittard. ‘Ik heb een jaarcontract dat bij gebleken geschiktheid wordt omgezet naar een vast contract. Ik heb het er erg naar mijn zin. Nu kan ik zeggen dat alles goed is gekomen, maar een paar maanden geleden had ik een heel ander gevoel. Gevoelens van niet fair behandeld zijn, onzekere tijden tegemoet gaan enz. Vanaf het moment dat ik BorgersOntslagsupport heb ingeschakeld, zag het er ineens heel anders uit. Daar ben ik nu nog blij om. Ik kan iedereen in dezelfde situatie aanraden om contact op te nemen met Ronald Borgers. Hij kan je echt helpen.

 

Reactie Ronald Borgers
'Het valt mij op dat deze grote uitzendorganisatie bij hem, maar ook bij anderen probeert om de transitievergoeding bij de afloop van een opdracht niet uit te betalen. Ze gaan daarbij voorbij aan het feit dat ook uitzendkrachten recht hebben op deze transitievergoeding, zelfs als diverse tijdelijke contracten tussendoor niet verlengd zijn gedurende een bepaalde periode en vervolgens daarna weer een contract wordt aangeboden.

De uitzendorganisatie hanteert hierbij steeds dezelfde werkwijze: eerst wordt kenbaar gemaakt dat het contract van rechtswege wordt beëindigd. Vervolgens duurt het lang voordat ze kenbaar maken dat de uitzendkracht geen recht heeft op een transitievergoeding met als reden dat de uitzendkracht het uitzendbureau niet in de gelegenheid heeft gesteld om met de uitzendkracht aan de slag te gaan voor ander werk. Het is echter onjuist om dan als uitzendbureau geen transitievergoeding uit te betalen. De echte reden om dit WEL te doen is namelijk dat het contract van rechtswege wordt beëindigd.

Helaas komt het in de praktijk voor dat uitzendkrachten dit accepteren en niet op de hoogte zijn van de regels. En dat is uitermate spijtig want ze hebben echt recht op deze transitievergoeding. 

Borgersontslagsupport doet dan ook een oproep aan alle uitzendkrachten: accepteer deze uitleg van het uitzendbureau niet en laat je door Borgersontslagsupport ondersteunen. Slechts tegen een geringe vergoeding wordt ervoor gezorgd dat de transitievergoeding alsnog zal worden uitbetaald. Omdat je er simpelweg recht op hebt!' 

Neem dan ook contact op met Ronald Borgers. Je kunt hem bellen op het nummer 06-11181714. Voor meer informatie over Borgersontslagsupport in het algemeen kun je kijken  op de website www.borgersontslagsupport.nl  of lees nog eens het artikel dat we eerder op de website van IDW publiceerden.

INTERVIEW MET RONALD BORGERS VAN BORGERS ONTSLAGSUPPORT