Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

RKDFC en RKVV Doenrade gaan fuseren en verder onder de naam Woander Forest

Wethouder John Essers onthult logo van de nieuwe voetbalvereniging Woander Forest

 

 

Naam

 

Een ruime meerderheid koos na een stemronde voor een creatieve en eigenzinnige nieuwe naam voor de fusievereniging RKDFC en RKVV Doenrade: Woander Forest. Een naam die iets los maakt en waar zorgvuldig over is nagedacht.

 

Het Waanderbos is een bos gelegen tussen de kernen Merkelbeek, Doenrade en Bingelrade, de dorpen waar de meeste van de leden woonachtig zijn. Door dit bos als uitgangspunt te nemen, straalt de nieuwe fusieverenging uit dat zij zich wilt verhouden tot haar directe omgeving. De vereniging heeft haar standplaats weliswaar in een van de dorpen, maar wil tegelijkertijd de grenzen slechten en van toegevoegde waarde zijn voor haar hele leefomgeving. Met een knipoog naar de Engelse competitie (de oorsprong van het professionele voetbal) en verwijzend naar de Limburgse wortels van de fusieverenging is gekozen voor een combinatie van Limburgs en Engels. Woander is namelijk Limburgs voor Waander.

 

 

Logo

 

Nadat duidelijk was dat Woander Forest door de leden was gekozen als nieuwe naam, is een start gemaakt met het ontwerpen van een logo. De naam springt in het oog en valt op en dat was ook het uitgangspunt voor het logo. Tegelijkertijd zou het logo ook de gedachte achter de naam moeten visualiseren. Enerzijds het verleden koesteren, anderzijds de blik op de toekomst. Om deze reden is gekozen voor de kleuren rood en blauw, respectievelijk de hoofdkleuren van RKDFC en RKVV Doenrade. Tevens is een ouderwetse bal in het logo verwerkt, verwijzend naar de historie van RKDFC en RKVV Doenrade. De bomen verwijzen naar het Waanderbos, het neutrale gebied tussen de verschillende dorpen. En nadrukkelijk is gekozen om geen embleem of schild te laten ontwerpen, maar om creatieve lijnen te gebruiken, juist om het bijzondere karakter va de naam te onderstrepen.

 

 

Wethouder John Essers van gemeente Beekdaelen heeft tijdens het pinksterweekend het logo onthuld tijdens het Speler van het Jaar Gala van de fusievereniging. Middels een korte trailer werd het logo gepresenteerd aan de leden. Het logo en de gedachte erachter mocht op veel enthousiasme rekenen.

De redactie van In de Wandelgangen wenst Woander Forest heel veel succes in de toekomst