Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

RKHBS klopt Geuldal en blijft in race voor nacompetitie

Na het noodgedwongen vrije weekeinde van vorige week, trad RKHBS deze zondagmiddag aan tegen het in de onderste regionen van de ranglijst bivakkerende Geuldal. De fusie ploeg uit het heuvelland, dat Wijlre as thuisbasis heeft, maakt een goede periode door waardoor het voor de mannen van Mike Zwartjes duidelijk was dat dit geen makkelijke middag ging worden.

De gasten begonnen fel aan de wedstrijd en joegen de thuisploeg op waardoor deze moeite hadden de bal in de ploeg te houden. Hierdoor ontstond een snelle maar ook rommelige wedstrijd, waarin toch RKHBS de eerste kansen kreeg. Na 10 minuten spelen bracht Rens Hanhraths de bal uit een vrije trap vanaf links voor het doel, het leer kwam in de kluts waarna Jasper Berger terug legde op Soren Versleijen. Vanaf rand 16 meter schoot Soren met links op de lat. Twee minuten later was het wel raak. Mick Mijnes werd aangespeeld op circa 25 meter van het doel, hij maakte zich vrij en schoot laag en strak op doel. De bal verdween binnenkant paal in de lange hoek: 1-0. Geuldal was hierdoor niet van slag en bleef met snel en gevarieerd spel de aanval zoeken. Na een duwfout van Brian Amkreutz aan de eigen 16 meter mocht aanvoerder en uitblinker Kai Hameleers van de gasten de vrije trap nemen vanaf links. Hij schoot de bal buiten bereik van doelman Toine Diederen op doel, maar tot opluchting van RKHBS bracht het aluminium redding. Even later was dit weer het geval, maar nu aan de andere kant van het veld. Mick Mijnes pikte alert de bal van de voet van een verdediger en schoot uit een moeilijke hoek vol op de paal. Even later was het weer RKHBS dat gevaarlijk was. Tom Romeijn onderschepte een aanval van Geuldal en speelde direct diep op Mick Mijnes. Deze speelde de geheel vrij in komende Soren Versleijen aan, maar zijn schot met alleen nog de doelman voor zich ging hoog over het doel. Toen was het weer de beurt aan de gasten. Bij een aanval over rechts leek de buitenspeler van Geuldal buitenspel te staan, maar mocht door van grens- en scheidsrechter. Hij speelde Kay Hameleers aan die de uit zijn doel komende Toine Diederen verschalkte met een fraaie lob. Het leer trof echter weer geen doel, omdat dit keer de lat redding bracht in deze niet goede maar wel spectaculaire eerste helft. De koek was nog niet op, aangezien RKHBS nog een corner kreeg toegekend in de laatste minuut voor rust. Rens Hahnraths bracht de bal scherp voor de goal, bij de eerste paal werd niet adequaat ingegrepen door de verdediging van Geuldal, waarna Jasper Berger de bal kon binnen lopen aan de 2de paal zodat de ploegen met een 2-0 ruststand aan de thee gingen.

De tweede helft had beter schriftelijk afgedaan kunnen worden. De gasten konden het hoge tempo uit de eerste helft niet doortrekken en hadden moeite gevaar te stichten in de buurt van het doel van RKHBS dat zich terug liet zakken. RKHBS was enorm slordig in het benutten van de ruimte die ontstond omdat Geuldal steeds meer risico’s nam. Iedere bal werd zo snel mogelijk de diepte in gestuurd in plaats van de opkomende middenvelders in de tegenaanval te betrekken. Dit leidde tot veel onnodig balverlies en enorm weinig kansen. Rens Hahnraths ontweek de buitenspelval door alleen door te gaan, maar speelde de bal iets te ver voor zich uit zodat de doelman kon ingrijpen. Bram Bemelmans, terug van een blessure en in de ploeg gekomen voor Brian Amkreutz, werd nog een keer gevaarlijk maar de doelman van Geuldal kon zijn schot pareren. Hiermee eindigde deze wedstrijd zoals ook de eerste helft was geeindigd: 2-0. Volgende week, op paaszondag!, staat de inhaalwedstrijd uit tegen WDZ op het programma.

Door: John Bothmer