Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

RKHBS kopje onder in Bocholtz

 

RKHBS moest op paaszondag aan treden voor de uitwedstrijd tegen WDZ uit Bochholtz, een ploeg die liefst 5 wedstrijden minder gespeeld heeft dan de ploeg van de Heerlerbaan. Dit komt doordat het hoofdveld van WDZ niet in al te beste staat verkeerd wat ook deze middag duidelijk te merken was. Gezien het aantal verliespunten behoort de thuisploeg nog steeds tot de subtoppers in klasse 4B, en om mee te blijven doen voor een plek in de nacompetitie moest RKHBS hier vanmiddag punten pakken.

De eerste kans was voor de thuisploeg. Middenvelder Roy Brasse passte naar de linksbuiten, en deze zag zijn schot gestuit worden door doelman Toine Diederen. Na een handsbal mocht Rens Hahnraths een vrije trap nemen rond de middenlijn. Hij gooide de bal hoog in de 16 meter, en deze viel plots voor de voeten van Mick Mijnes. Mick nam aan en schoot vanaf 5 meter op doel, maar helaas voor RKHBS tegen het lijf van de keeper waardoor deze grote kans verloren ging. Hierna werd de thuisploeg sterker, gesteund in de rug door een straffe wind, waardoor RKHBS er maar met moeite uit kwam. Na een overtreding van Jasper Berger op de rand van de 16 meter schoot de spits van WDZ de daaropvolgende vrije trap hard op doel, maar Toine Diederen kon het leer uit de hoek boksen. Na een half uur kwam RKHBS weer iets beter in de wedstrijd. Eerst kon Mick door op links, maar werd hij teruggefloten voor een overtreding en even later versierde dezelfde Mick een corner. In plaats van gevaar voor het doel van WDZ leidde deze corner een counter in van de thuisploeg waarbij de spits vrij richting Toine Diederen kon gaan en maar net naast schoot. Hij werd hierbij licht gehinderd door Jasper Berger, waarna de scheids besloot tot het geven van een strafschop en ook tot het geven van een rode kaart wat wel een erg zware straf was voor deze situatie. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten: 1-0. Ondanks het ondertal was het RKHBS dat voor rust nog een keer gevaarlijk werd. Mick Mijnes kwam in balbezit aan de rechterzijde, trok naar binnen en schoot hard op doel. De keeper van de thuisploeg bokste het leer met moeite weg, waardoor de ploegen gingen rusten met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Na rust kwam een getergd en fel RKHBS uit de kleedkamer dat vond dat hen onrecht was aangedaan in het eerste bedrijf. In de 8ste minuut na rust maakte Thymo Griesenbrock een overtreding op zijn directe tegenstander en kreeg direct rood van de scheidsrechter. Hierna ontstond er enige onrust, en besloot de scheidsrechter tot een afkoelingsperiode. Na ongeveer 10 minuten kwamen de acteurs weer op het veld voor de laatste 37 minuten van deze stevige pot voetbal. Bram Bemelmans viel in voor Jeffrey Sloote, aangezien RKHBS wist dat ze vanmiddag een doelpunt moesten maken om hier niet te verliezen. Ondanks het ondertal van maar liefst 2 spelers kon de thuisploeg niet gevaarlijk worden en was het RKHBS dat aanviel. Er ontstonden een aantal penibele situaties voor het doel van WDZ ten gevolge van de hoge ballen die RKHBS in de doelmond pompte. Chendo Kolker kwam in de ploeg voor de moe gestreden Steffan Wesche, en RKHBS bleef het proberen. In de laatste 10 minuten was de pijp echter leeg bij het 9-tal van RKHBS, en werd de thuisploeg nog gevaarlijk. Toine Diederen hield zijn doel echter verder schoon waardoor RKHBS dit uitduel met 1-0 verliest ten gevolge van de eerder genoemde strafschop in de eerste helft!

Via: John Bothmer