Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

RKHBS laat punten liggen in Voerendaal

Na de pijnlijke nederlaag van vorige week in de thuiswedstrijd tegen Kakertse Boys moest RKHBS het deze zondagmiddag in Voerendaal doen zonder de vaste krachten Roel Romeijn en Thymo Griesenbrock. Hierdoor begon Tomyen van Lierop weer centraal achterin en Soren Versleijen op rechtshalf in het team van Mike Zwartjes.

Na een eerste speldenprik van de thuisploeg met een vrije trap vanaf 25 meter die maar net over het doel van Toine Diederen verdween, was het de beurt aan RKHBS. Een vrije trap na een overtreding op Steffan Wesche werd door Tomyen van Lierop in de 16-meter op de stropdas van Brian Amkreutz afgeleverd, deze draaide weg van zijn tegenstander en schoot met links langs de keeper. Soren Versleijen reageerde het meest attent en knalde de bal over de doellijn: 0-1. Bij Tomyen van Lierop speelde onmiddellijk zijn oude blessure weer op en hij moest dan ook enkele minuten later vervangen worden voor Jasper Berger. Voerendaal drukte RKHBS terug op eigen helft en de ploeg van de Heerlerbaan gokte op snelle uitvallen via de spitsen Bram Bemelmans en Mick Mijnes. Na een half uur leek RKHBS de voorsprong te verdubbelen. Bram Bemelmans nam een corner op links, Mick Mijnes nam aan aan de 2de paal en schoot knap op doel. De jonge keeper Sander Smeets tikte de bal echter bekwaam onder de lat vandaan tot corner. Deze corner werd voorgebracht door Mick Mijnes waarna de kopbal van Bram Bemelmans maar net over het doel verdween. RKHBS bleef in de aanval. Een combinatie tussen Cyriel Palmen, Soren Versleijen en Bram Bemelmans leidde uiteindelijk tot een steekbal van Bram op Rens Hahnraths. Deze zag de doelman uit zijn goal komen en probeerde met een uiterste poging de bal van richting te veranderen. Hij botste hierbij op de jonge doelman die geblesseerd achter bleef en zelfs het veld moest verlaten. Voor deze harde charge kreeg Rens Hahnraths geel, maar tot verbazing van iedereen onderbrak de jonge scheidsrechter Martens de wedstrijd ook nog voor een afkoelingsperiode.

Vlak na de hervatting kreeg de thuisploeg een corner, die aan de eerste paal werd weggewerkt door een speler van RKHBS. Na appelleren van de thuisploeg besloot de jonge leidsman, die een erg onzekere indruk maakte tijdens de onderbreking, tot het geven van een strafschop voor de thuisploeg wegens een vermeende handsbal. Deze werd door Ron Caumans op de paal geschoten waardoor dit kadootje niet werd uitgepakt door de thuisploeg. Even later kende de scheidsrechter een inworp toe aan de thuisploeg waarbij de grensrechter van RKHBS bij hoog en laag beweerde dat deze duidelijk voor RKHBS had moeten zijn. De thuisploeg maakte gebruik van het ontstane moment van onachtzaamheid, bracht de bal voor het doel waar deze hard op goal werd geschoten. Doelman Toine Diederen liet de bal los en de instormende spits werd ten val gebracht door een speler van RKHBS: strafschop nummer 2. Ditmaal werd het leer feilloos tegen de touwen geschoten door Kjell Kleijkers: 1-1. Hiermee gingen beide teams weer naar de kleedkamers.

Na rust weer een snelle goal van RKHBS zijde. Rens Hahnraths werd onderuit gehaald aan de 16 meter en de daarop volgende vrije trap werd goed ingeschoten door Brian Amkreutz. Dat de bal iets van richting werd veranderd maakte de ingevallen doelman bij de thuisploeg volledig kansloos: 1-2. Voerendaal viel nu met man en macht aan om een nederlaag af te wenden, en werd hierbij gesteund door de onzekere scheids van deze middag die duidelijk het zekere voor het onzekere gekozen had en in elke situatie het voordeel van de twijfel aan de thuisploeg liet. Na 10 minuten en een corner van Voerendaal vanaf rechts viel de bal in de kluts en kwam voor de voeten van Luc Loozen die hard binnen schoot: 2-2. De thuisploeg rook bloed, zette druk maar kon ondanks de arbitrale rugwind geen grote kansen laten aantekenen. De pot leek in een gelijkspel te eindigen totdat vlak voor tijd een diepe bal werd doorgekopt door Mick Mijnes en Bram Bemelmans sneller was dan zijn direct tegenstander Kay Smeets. Deze bracht Bram Bemelmans die vrij op de keeper dreigde af te gaan ten val in de 16 meter maar de scheids van dienst wuifde het voorval weg, weer in het voordeel van de thuisploeg, tot grote en begrijpelijke frustratie van heel RKHBS. Een blunder in de verdediging van RKHBS zorgde er uiteindelijk voor dat Voerendaal zelfs met de overwinning aan de haal ging. Een misverstand tussen Toine Diederen en Jeffrey Sloote leidde ertoe dat de laatste het leer nog onverwacht moest wegschieten. De oplettende van Dinther pakte dit kadootje wel uit door de bal op te pikken en binnen te schuiven: 3-2. In de laatste minuut leek RKHBS nog gelijk te maken. Een vrije trap van Brian Amkreutz kwam bij Mick Mijnes die hard op doel schoot. De keeper liet los, maar de 3 spelers van RKHBS die aan de 2de paal opdoken kregen het leer niet over de doellijn. Hierdoor ging deze enerverende pot voetbal verloren en viel de ploeg van Mike Zwartjes verder terug in de strijd voor het halen van de nacompetitie. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen nummer 2 KVC Oranje uit Kerkrade. Weer een prachtig affiche om naar uit te kijken.

Door: John Bothmer