Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

RKHBS met moeite voorbij Zwart Wit ‘19

Na de verplichte rust van afgelopen weekeinde ten gevolge van de algehele afgelasting, trad de ploeg van Mike Zwartjes hedenmiddag thuis aan tegen Zwart Wit ’19 uit Eys. In de strijd om plek 2 in klasse 4B achter de ongenaakbare koploper Wijnandia moest deze wedstrijd gewonnen worden door de mannen van de Heerlerbaan.

RKHBS kwam weer goed uit de startblokken. Een aanval over links via Jeffrey Sloote en Mick Mijnes leidde al in de 2de minuut tot een corner. Deze werd eerst kort genomen, gevolgd door een strakke voorzet. De volley van Brian Amkreutz werd in eerste instantie geblokt. Daarna viel de bal voor de voeten van Steffan Wesche die onmiddelijk op doel schoot. Zijn niet al te harde schot werd van dichtbij binnen getikt door de alerte Soren Versleijen. Dit had tot gevolg dat pa en ma Versleijen voor de tweede keer een doelpunt van hun zoon misten aangezien ze pas om 5 over half drie op sportpark Imstenrade aankwamen. Dus gewoon ook volgende week weer te laat komen zou ik zeggen. De gasten hebben de gevaarlijke Jan Willem Nass in de gelederen en deze kwam na 7 minuten in kansrijke positie voor Toine Diederen maar sloot deze actie af met een slap rollertje dat makkelijk gepakt kon worden door de doelman van RKHBS. Na 20 minuten een vergelijkbare actie, maar nu legde Nass af op een collega aanvaller die zijn schot op de vuisten van doelman Diederen uiteen zag spatten. Hierna had RKHBS voor rust nog twee dotten van kansen, maar kon de voorsprong niet uitbreiden. Eerst ging Rens Hahnraths op links goed door en zette scherp en laag voor richting tweede paal waar collega Mick Mijnes maar net tekort kwam. Vlak voor rust was het Thymo Griesenbrock die aangespeeld werd aan de 16 meter, en een fraai steekballetje produceerde. Brian Amkreutz nam in de 16 de bal mee met de hak en schoot daarna met links maar net naast het doel. Doordat de verdediging onder leiding van Roel Romeijn, gesteund door broer Tom, Jasper Berger en Jeffrey Sloote goed overeind bleef gingen beide ploegen rusten met een 1-0 stand in het voordeel van de thuisploeg.

 

De thee was de gasten het beste bekomen, aangezien zij na rust vol voor de aanval kozen. Na 5 minuten kwam de eerder genoemde Jan Willem Nass vrij in de 16 meter, maar in plaats van op doel te schieten verprutste hij deze kans door naar binnen te kappen waardoor Thymo Griesenbrock kon ingrijpen. Na een kwartier kreeg RKHBS de bal niet weggewerkt uit het eigen strafschopgebied, en werd de bal vanaf rechts weer ingebracht. Het leer zeilde over doelman Toine Diederen, maar werd van de doellijn gekopt door Jeffrey Sloote. De gasten hadden in deze periode duidelijk het beter van het spel. Mike Zwartjes greep in en bracht Wesley Weijgerse voor Steffan Wessche. Direct na deze wissel kwam Brian Amkreutz in balbezit dicht bij de 16 meter. Hij kapte van links naar binnen, en speelde toch weer met rechts op Mick Mijnes die zich links van hem bevond. Hierdoor was Mick volledig vrij en schoot de bal koel en strak in de lange hoek: 2-0 en de wedstrijd was gelopen. Chendo Kolker kwam nog in de ploeg voor Rens Hahnraths, en ook de gasten wisselden nog, maar dit bracht geen verandering meer in de score. Hierdoor won RKHBS deze wedstrijd heel moeizaam met 2-0.

Door: John Bothmer