Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

RKHBS ondanks dikke overwinning niet door in beker (verslag)!

 

Vandaag werden de laatste wedstrijden in de diverse poules voor de beker. In de wandelgangen had gekozen voor het plaatselijk duel RKHBS tegen KCC`13. RKHBS dat speelt in de 4e klasse B en getraind wordt door Mike Zwartjes en KCC `13 dat uitkomt in de 5e klasse B en getraind wordt door Roger van Eijk. Het was goed vertoeven op het mooie sportpark Imstenrade van RKHBS. De wedstrijd was minder zeker in de eerste helft , het was eenrichting voetbal door RKHBS , KCC`13 dat enkele basis spelers misten kon niet anders doen dan verdedigen en deed dat zeker in de eerste helft heel goed. Maar in de 34e minuut was het dan toch raak uit een vrije trap genomen door Tomyen van Lierop was het Brian Amkreutz die raak schoot 1-0 . Hierna kabbelde de wedstrijd naar de rust , Stand bij rust 1-0.

 

Na de rust werd al snel duidelijk dat trainer Mike Zwartjes van RKHBS zijn spelers had medegedeeld hoe hij over het vertoonde spel van de eerste helft dacht. RKHBS schakelde een versnelling hoger en dat was te zien ook 51 minuut weer Brain Amkreuz die zijn 2e doelpunt liet aantekenen en in de 70e minuut maakte hij zijn hattrick vol 3-0. Maar daarmee was de koek nog niet op 76e minuut was het Jeroen Bothmart die de 4-0 liet aantekenen en in de 84e minuut was het Timo Giesenbroek die ook zijn doelpuntje mee pikte 5 -0. Mede door het uitstekende keepers werk van de doelman van KCC`13 werd het geen monsterscore en zijn collega aan de overkant , die heeft in de hele wedstrijd maar een bal op doel gehad en die kreeg hij ook nog eens recht in de handen gestift. Maar het was Danny Stüber die via een penalty de eindstand bepaalde op 6-0 en er een einde kwam van deze zeer eenzijdige wedstrijd.

 

Doordat Sporting Heerlen in deze poule 58 met 6-0 won van SV Nyswiller zijn zij winnaar van de poule geworden en is het bekeravontuur van RKHBS – KCC`13 en SV Nyswiller voorbij.

 

Door: Hein Smith