Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

RKHBS start met overwinning aan competitie (verslag)!

 

Na een wisselvallige voorbereiding met goede en minder goede resultaten stond afgelopen zondag het begin van de nieuwe competitie op het programma, met de thuiswedstrijd tegen RKTSV. De ploeg van Mike Zwartjes heeft afscheid genomen van de veel scorende spits Yarin Meessen en middenvelder Hendrik Jan de Jonge. Daarvoor in de plaats stonden deze zondag nieuwkomers Roel Romeijn en Jeffrey Sloote op het wedstrijdformulier. Vanwege een blessure kon Tom Romeijn geen centraal verdedigingsduo vormen met broer Roel, waardoor Tomyen van Lierop in het centrum stond opgesteld.

 

Alhoewel het eerste gevaar van RKHBS kwam met Rens Hahnraths die goed opkwam door het midden en van ver net over schoot, verraste RKTSV de thuisploeg met een paar goede aanvallen en leek zelfs tot tweemaal toe op voorsprong te komen. Eerst werd na een aanval over links, en een wisselpass naar de rechterzijde, de bal maar net voorlangs het doel van Toine Diederen geschoten. Even later werd diezelfde Toine Diederen na weer een aanval over links gepasseerd, maar kon Roel Romeijn op de doellijn redding brengen. RKHBS had moeite met het vinden van ruimte op de helft van de tegenstander, en toch werd al snel gescoord. In de 21ste minuut werd hands gemaakt op de rand van de 16 meter door een verdediger van RKTSV. Danny Stoeber legde eenvoudig breed, en Brian Amkreutz haalde snoeihard uit waarna de bal in het doel verdween: 1-0. De thuisploeg kwam nu steeds beter in zijn spel, en drukte de gasten terug op eigen helft. Een fraaie pass van Roel Romeijn op Bram Bemelmans, die daardoor eindelijk los kwam van zijn tegenstander, en een daaropvolgende klasse voorzet van Bram bracht Danny Stoeber in stelling. Deze dook vrij voor het doel op en knikte het leer bekwaam tegen de touwen: 2-0. RKTSV wankelde en een monsterscore leek er aan te komen. Thymo Griesenbrock stoomde op over de linkerzijde en gaf een fantastische pass naar Brian Amkreutz die opdook aan de tweede paal. Zijn geplaatst schot met binnenkant voet werd door de goalie van RKTSV met de vingertoppen van richting veranderd waarna de bal via de paal uit het doel verdween. Dus gingen beide ploegen met een 2-0 stand van de thee genieten.

 

Na de rust leek RKHBS goed uit de startblokken te komen, maar RKTSV nam al snel het initiatief over en drukte de thuisploeg terug op eigen helft. Het verdedigende werk van RKHBS zag er niet erg overtuigend uit, en tot overmaat van ramp moest de ervaren Roel Romeijn na een kwartier ook nog gewisseld worden voor Jeffrey Sloote vanwege een liesblessure. RKTSV was sterker maar had geen andere optie dan de lange bal op Dennis te Boekhorst. Dit leidde zeker tot gevaar aangezien deze bijna alle kopduels won, maar was wel behoorlijk voorspelbaar. Nadat Wesley Weijgerse in de ploeg kwam voor de moegestreden Rens Hanhraths, kwam RKHBS weer langzaam beter in het spel. De thuisploeg kwam er nu herhaaldelijk gevaarlijk uit met name via de heel actieve Danny Stoeber, Mick Mijnes en de sterk spelende Steffan Wessche. Vlak voor tijd viel de beslissing. Bram Bemelmans toonde zijn klasse door zijn directe tegenspeler uit te spelen en fraai met rechts raak te schieten in de lange hoek. Dit doelpunt bepaalde de eindstand op 3-0 waardoor RKHBS een goede start maakt in de nieuwe competitie. Volgende week staat het zware uitduel tegen Kakertse Boys op het programma. Veel succes mannen.

 

Door: John Bothmer