Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

RKHBS verliest tegen gedoodverfde kampioen Wijnandia

Na het verdienstelijke gelijkspel in de uitwedstrijd tegen KVC Oranje van vorige week, stond deze zondagmiddag het uitduel tegen de ongenaakbare koploper Wijnandia op het programma voor het eerste heren team van RKHBS. Voor RKHBS was dit de laatste wedstrijd van de tweede periode, en lag er de mogelijkheid met een overwinning deze tweede periode, en zo een plek in de nacompetitie, te winnen.

De wedstrijd begon met aftasten van beide zijden hoe de krachtsverhoudingen waren. Na 10 minuten een eerste speldenprik van RKHBS. Cyriel Palmen zette voor uit een vrije trap vanaf rechts, eerst Brian Amkreutz en daarna Jasper Berger kopten door, en uiteindelijk schoot Bram Bemelmans hoog over waarbij hij het leer maar half raakte. De thuisploeg werd langzaam sterker en had een veldoverwicht. Na een kwartier spelen bracht Merken de bal voor het doel vanaf links en de mee opgekomen Cremers miste maar net aan de 2de paal. In de 22ste minuut viel de eerste echt grote kans te noteren. Na een vrije trap van de sterke centrale verdediger Tom Romeijn vanaf rechts werd de bal gemist in het centrum en kon Mick Mijnes aan de tweede paal vrij uithalen. Zijn schot verdween maar net over de kruising in de lange hoek. Toen was het weer de beurt aan Wijnandia. Een uitgespeelde aanval over de rechterzijde werd uiteindelijk afgerond met een laag schot richting lange hoek. Toine Diederen had hier een goede kijk op en greep bekwaam in. De thuisploeg werd hierna nog twee maal gevaarlijk maar beide keren stond het vizier slecht afgesteld en verdween de bal ver over het doel. Een paar minuten voor rust kwam Bram Bemelmans in balbezit aan de linkerzijde, liet twee tegenstanders staan alsof ze er niet waren en trok vlak bij het doel aangekomen terug op Mick Mijnes. Deze schoot niet direct op doel maar draaide voor de schrijver van dit verslag verrassend naar binnen, maar niet voor de verdediging van Wijnandia die in uiterste instantie konden ingrijpen. Hierdoor gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

Vlak na rust leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Niet goed uitverdedigen van RKHBS bracht Wijnandia in balbezit, de bal werd vanaf links hoog voor de goal gebracht en het leer werd onderkant lat binnen gekopt. De goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel van de speler die de voorzet had gegeven. Vanaf dat moment was Wijnandia de bovenliggende partij, en stichtte met name over de rechterzijde keer op keer gevaar. Gelukkig voor RKHBS had de koploper het vizier echter slecht afgestemd waardoor de mannen van de Heerlerbaan in de race bleven voor een goed resultaat. Tijdens een van de zeldzame aanvallen van RKHBS werd het nog een keer gevaarlijk. Jasper Berger gooide in, en Soren Versleijen kopte door. Bram Bemelmans kreeg daarna de bal net niet binnen de palen door goed ingrijpen van de verdediging van Wijnandia met een corner tot gevolg. Na de drinkpauze kwam bij de thuisploeg Winkens binnen de ploeg. Deze snelle buitenspeler gaf in de 75ste minuut het beslissende moment in deze wedstrijd gestalte door sterk door te gaan aan de rechterzijde en vanaf de achterlijn de bal terug te leggen. Het leer ging voorbij aan de drie mee opgekomen aanvallers, en het gevaar leek geweken, maar de bal belandde uiteindelijk in de voeten van Frenken die snoeihard en hoog uithaalde. Toine Diederen kreeg er nog de vingertoppen tegen, maar het leer viel toch in de kruising: 1-0. RKHBS probeerde het hierna nog wel, maar echte kansen kwamen er niet. Wijnandia bleef de gevaarlijkste ploeg maar wist ook het net niet meer te vinden. Hierdoor eindigde deze wedstrijd in een voor RKHBS teleurstellende nederlaag, maar wel een terechte overwinning voor de aanstaande kampioen uit Wijnandsrade. Omdat RKHBS hierdoor het kampioenschap van de tweede periode misloopt, rest voor de mannen van Mike Zwartjes alleen nog de kans de nacompetitie te bereiken via een vierde plek op de algehele ranglijst.

Door: John Bothmer