Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

RKIVV 1 is kampioen geworden in de 5e Klasse!

Zondag 10 juni 2018, om 11.00 uur was het zover. De wedstrijd waar alle ploegen het hele seizoen naar toe werken. En hoe had de KNVB het voor elkaar gekregen om het zo te plannen. In de laatste wedstrijd van het seizoen, speelden RKIVV1 en Daalhof2 tegen elkaar. De winnaar zou het kampioenschap in de wacht slepen. Bij een gelijkspel had zelfs WDZ3 nog een kleine kans om er met de titel vandoor te gaan. Zij moesten dan met 12(!) doelpunten verschil winnen van RKASV4. De wedstrijden werden gelijktijdig gespeeld, maar ik zal alvast verklappen dat WDZ3 zelfs verloren heeft.

De mannen uit Daalhof kwamen, met veel eigen publiek, naar het sportcomplex van Ingber. Desondanks waren zij ruim in de minderheid. Het leek wel of heel Ingber en omstreken langs de lijn stond om RKIVV te ondersteunen en dit resulteerde in een geweldige ambiance. Het (ietwat scheve) veld lag er fantastisch bij. Dit door inspanningen van bestuur, enkele spelers van eerste en tweede elftal en zelfs de trainer, die de dag voorafgaand aan het duel nog het gras gemaaid hadden en alle losse gras nog met de hand van het veld hadden gehaald.

Na 10 minuten ging de keeper van Daalhof onder een fantastisch voorzet door, waardoor Jordy Mordang vrij kon binnentikken, maar hij raakte de bal niet lekker, waardoor deze over het lege doel ging. Maar RKIVV had het initiatief genomen en zette Daalhof vast op eigen helft.

Rond de 20ste minuut kwamen de masjienes van Ingber op een verdiende 1-0. Willem-Job Gerrickens speelde drie spelers uit vanaf de zijlijn, hield het overzicht, speelde naar Roy Radermacher, die over de bal stapte, waardoor de keeper op het verkeerde been stond en Kelly Webers kon deze bal makkelijk binnentikken.

De mannen van Daalhof gaven echter nog niet op, want wonnen zij deze wedstrijd dan waren zij kampioen. Op het veld werd er door Daalhof grimmiger gespeeld met een paar overtredingen die tegen en over de grens gingen. RKIVV liet zich echter niet intimideren, ging geen duel uit de weg en bleef de onderlinge duels zelfs winnen, of de tweede bal oppakken, waardoor ze het initiatief behielden. Na een mooie en spannende eerste helft was de ruststand 1-0 voor de thuisploeg. De supporters langs de kant hadden zich ook van hun beste kant laten horen. Ze hebben de eerste helft genoten van hun ploeg.

In de rust heeft trainer Danny Tak zijn mannen toegesproken. Het zag er goed uit, maar de buit was nog lang niet binnen. RKIVV was binnen een paar minuten weer op het veld, omdat het in het kleedlokaal veel te benauwd was. Ze zochten een plekje op het veld, om daar als eenheid de concentratie van de eerste helft vast te houden.

De tweede helft ging van start. Het was duidelijk dat Daalhof in de rust ook besproken had met welk strijdplan ze RKIVV te lijf moesten gaan. Dat resulteerde binnen 2 minuten in een enorme kans. Ramon Narings kopte een voorzet hard en laag op doel, maar doelman Twan Abels van RKIVV pakte de bal met een katachtige reflex. Even later hield hij zijn ploeg nogmaals op voorsprong, door wederom met een goede redding de bal tegen de paal te tikken, waarna de verdediging paraat was om de rest op te knappen. Daalhof had het initiatief overgenomen, maar RKIVV plaatste ook een aantal gevaarlijke tegenaanvallen. Bij een van die tegenaanvallen zette George Opreij een mooi combinatie op met de spits, passeerde vervolgens 2 spelers waarna hij van de zijkant naar het doel kon. Zijn strakke voorzet kon door de Daalhof verdediging niet meer goed verwerkt worden, waardoor een speler van Daalhof deze bal alleen in eigen doel kon schieten of laten lopen, maar daar stond dan een speler van de green-white army klaar om in te tikken.

Na deze 2-0 stand probeerde Daalhof snel weer in de wedstrijd te komen en vijf minuten later gebeurde dit ook. Een hoge bal voor het doel van Ingber werd meteen gevaarlijk en werd binnengekopt door Ramon Narings (2-1). De spanning was weer terug. Tien minuten later was het dezelfde Ramon Narings die uit een scrimmage de bal kon oppakken en van 18 meter op doel schoot. Keeper Twan Abels was uit positie en werd verrast door het schot, 2-2. Het geloof in een kampioenschap was volledig terug bij Daalhof. Er op en er over werd geroepen!

Vijf minuten later speelt de jonge keiharde verdediger Laurent Gerrickens de bal terug op doelman Twan Abels, maar deze schampt de bal en raakt ernstig geblesseerd aan de lies. Aanvoerder en laatste man Jef Simons schat meteen de ernst van de situatie in en weet dat Nick Beset ergens tussen het publiek moet staan. Hij roept en zoekt Nick. Deze is echter even gevlucht voor de spanning en is op het bijveld een balletje aan het trappen met de jeugd. Dat bleek achteraf zijn warming-up te zijn. Nick, die al 8 weken geblesseerd langs de lijn stond, bedacht zich geen moment en ging zich snel omkleden. Als het echt nodig zou zijn, zou hij de wedstrijd samen met zijn teammaten over de streep te trekken. Twan Abels heeft het nog even geprobeerd, maar al snel bleek dat hij echt niet verder kon. Nick ging het doel in, zonder ook maar één bal in handen gehad te hebben.

Het was raar genoeg RKIVV verdediger Marcel Lacroix, die de dag voorafgaand aan de wedstrijd nog zijn vrijgezellenfeest vierde met een aantal jongens uit het team, die Nick Beset op de proef stelde door een pass in de diepte te onderscheppende en de bal richting eigen doel te koppen.

Het massale publiek van Ingber ging achter de ploeg staan en gaf de mannen extra kracht om een vuist te maken. De spanning was goed te voelen, maar door een aantal vlotte combinaties van de jonge ploeg van de nieuwe trainer Danny Tak bleven de spelers van Ingber voor de doelman van Daalhof verschijnen.

Na een mooie combinatie werd Vince Meessen, de gelegenheidsspits die normaal verdediger is, over rechts gelanceerd, met een bal in de diepte. De Daalhofdefensie dacht dat deze bal uitging, maar de blanke Usain Bolt van Ingber zag er heil in, hield de bal binnen, speelde de laatste verdediger uit en werd van achteren neergehaald. Leidsman de Bie, die de wedstrijd prima onder controle had, mede door het kort te houden bij een aantal grove charges van Daalhofkant, gaf een penalty en aanvoerder Jef Simons nam zijn verantwoording. Hij stuurde de keeper de verkeerde kant op, maar zag de bal hard tegen de paal gaan. Dezelfde aanvoerder was er in het seizoen 2004-2005 ook bij toen Ingber voor het laatst kampioen werd evenals gelegenheidskeeper Nick. Het verder compleet nieuwe en jonge team liet zich echter niet uit het veld slaan door deze tegenslag. Ze stonden immers nog steeds aan de goede kant van de score. Geen tijd om te treuren, maar tijd om een schepje er boven op te doen!

Rond de 75ste minuut dribbelt en sprint Vince Meessen wederom door de verdediging van Daalhof. Bij het passeren van de laatste verdediger weet hij ternauwernood op de been te blijven en niet over de bal te vallen. Oog in oog met de doelman van Daalhof, schiet hij beheerst en onberispelijk de 3-2 binnen voor de thuisploeg.

Achterin hield Ingber het slot op de deur onder aanvoering van beide backs, Marcel Lacroix en Ynego Brouwers.

Balvast en sterke spits Kelly Webers liet zich een linie terugvallen naar het middenveld waardoor er meer rust op het middenveld werd gecreëerd.

In de laatste minuut scoort Vince Meessen nog de 4-2, na een solo van Willem-Job Gerrickens, die het overzicht behield en de in betere posititie staande Vince de bal voor het intikken gaf. Na 13 jaar was het weer eens zover en kon het feest beginnen.

Iedereen die RKIVV een warm hart toedraagt is trots als een pauw. Niet alleen het feit dat deze vereniging het nog altijd voor elkaar krijgt om 2 elftallen op de been te brengen, want om hen heen moet de ene vereniging na de andere helaas de stekker er uit trekken, maar ook trots omdat ze op sportief gebied weer een nieuw hoogtepunt bereikt hebben.

Bestuur, spelers en staf wil langs deze weg dan ook eenieder bedanken die op welke manier dan ook in de afgelopen jaren een steentje heeft bijgedragen om dit mogelijk te maken! En natuurlijk al onze supporters die ons gesteund hebben.

​I​NGBER IS KAMPIOEN IN DE 5de KLASSE!