Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

RKVV Doenrade pakt volle buit in het zicht van de haven (verslag)!

 

Met de wetenschap dat RKSVB beschikt over klasbakken van spitsen (David Sare Bio en Didier Bizimana), werden de verdedigers van Doenrade door coach Ger Gouw voorzien van de nodige instructies, hoe met name handenbinder David aan banden gelegd moest worden. De jonge niet geheel fitte Damian Goessens viel deze eer te beurt en gaf gedurende de wedstrijd geen krimp, hij bleef aardig overeind tegen deze bonkige spits. Daar waar er toch gevaar dreigde te ontstaan, was er altijd nog Roan Frins die met zijn inzicht als laatste man, altijd op de juiste positie stond om in te grijpen.

 


De eerste fase van de wedstrijd was dan ook voor de mannen uit Ubachsberg, maar tot grote kansen kwam het niet. Werd er al een schot op doel gelost, dan stond daar Erik Thorissen die wederom een grote sta in de weg bleek te zijn. Na een kwartier nam Doenrade het heft in handen en ging ook op zoek naar de openingstreffer, door onzorgvuldigheid in de eindpass bleef deze echter uit. Uiteindelijk viel er toch een doelpunt te noteren, door een verkeerde keuze aan Doenradezijde werd er tegen een fatale counter aangelopen. Bizimana bleek deze middag ook een ware kwelgeest te zijn voor de verdedigers van Doenrade (0-1). Vanaf dat moment was Doenrade het initiatief weer kwijt. Het rustsignaal van de overigens goed leidende scheidsrechter Bemelmans kwam voor Doenrade dan ook als geroepen. Een dubbele wissel en de boel weer op scherp zetten zou uitkomst moeten brengen in het 2e bedrijf. Niets bleek minder waar, het bleef ploeteren en er ging teveel mis bij de thuisclub. RKSVB rook bloed en zette meer en meer aan. De standaardsituaties en de aanvallen via de zijkant die keer op keer gevaarlijk bleken, resulteerden na een uur spelen in de 0-2, Bizimana tekende voor zijn 2e treffer. De mannen uit Ubachsberg gingen voor de genadeklap, die ook toegediend had kunnen worden, maar de uitstekend keepende Erik Thorissen was steeds op zijn hoede en gaf in het vervolg van de wedstrijd aan geen tegentreffer meer te dulden. Drinkpauze, de laatste tactische omzettingen, en Doenrade rechte zijn rug en het begon weer te draaien. RKSVB werd met de rug tegen de muur gezet, wat resulteerden in een snel doelpunt, koelbloedig afgemaakt door Lars Pieters. Daar waar David (RKSVB) en Damian (Doenrade) met blessures het veld al enige tijd geruimd hadden, was RKSVB niet meer bij machten om er nog uit te komen. Laatste wissel (nog een aanvaller voor een verdediger) en Doenrade ging voor meer. Dit pakte wederom goed uit, ondanks dat er zelfs voor open doel werd gemist, bleven er kansen komen. Yassine zette na zelf een kansje gemist te hebben goed door, en bereikte Lars Pieters die in de 87e min. goed wegdraaide en de bal prima in het hoekje duwde (2-2). Vragende ogen richting de bank wat te doen, inzakken en het ene punt koesteren. Niks daarvan nu doorpakken en nog 1x aanzetten, dit kwamen de mannen van RKSVB niet meer te boven, invaller Michael Nieskens stuurde Shelby Hendrickx diep, die alleen op de keeper kon afstormen. Heel beheerst en bekeken bekroonde hij zich met buitenkantvoet tot matchwinnaar (3-2).

Ger Gouw was na afloop tevreden over de veerkracht en de 3 punten, maar weet ook dat het allemaal nog wat stabieler mag worden in deze nog jonge ploeg.

Verkregen via: RKVV Doenrade