Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Rob de Groot - Ondernemer en voetballiefhebber.

Onze gast is geen onbekende in de voetbalwereld. Zo was hij onder andere 3 seizoenen actief  bij de jeugd van Roda JC. Om vervolgens 8 seizoenen scout te zijn in België , bij Racing Genk. In zijn laatste 2 jaar bij Racing Genk was een van zijn taken het opzetten scouting apparaat voor de provincie Limburg. Ook was hij 3 jaar actief bij Groene Ster, het eerste jaar als trainer van de A jeugd , het tweede seizoen trainer bij het 2e team samen met Ron Jacobs en in het derde jaar ook nog samengewerkt met de toenmalige hoofdtrainer Sil Diliberto. En trainde hij ook het tweede team van RKVV Heksenberg . Ruim 3 jaar geleden werd hij benaderd door de toenmalige voorzitter en helaas veel te jong overleden Jan van der Vin ( oom van zijn echtgenote Marlie ) of hij bij RKVV Heksenberg zou willen ondersteunen in de verdere ontwikkelingen van de vereniging in de functie van technisch coördinator . En dat heb ik gedaan. Maar door verschil in inzicht is de samenwerking enkele maanden geleden beëindigd.

Rob de Groot: Mijn mening steek ik niet onder stoelen of banken, dat heb ik nooit gedaan!

Wie is ?

Geboren op 25 april 1966 ( de geboorte dag van Johan Cruijff ) in Hoensbroek. Ruim 22 jaar getrouwd met Marlie Beaujean , haar vader, Balt Beaujean ,  was eigenaar van de bekende drankenhandel in Heerlen en onder andere sponsor bij RKVV Heksenberg. Wij wonen in Heerlen – Heerlerheide.

Maatschappelijke loopbaan ?

Samen met mijn echtgenote hebben wij , al ruim 20 jaar , een schoonmaakbedrijf

 BEAU GRO CLEANING BV  in Heerlen. En dat gaat goed , we hebben een grote klantenkring , met als een van onze oudste klanten het Golden Tulip Hotel. Dan volgen er leuke anekdotes over de ontwikkeling van hun bedrijf.

Waar komt je affiniteit met voetbal vandaan?

Heel duidelijk : dat is me met de paplepel in de mond gegeven. Ik ben geboren in Hoensbroek praktisch op de accommodatie van FC Hoensbroek . Mijn familie was en is ook actief in de voetbalwereld. Dus voetbal zit in mijn genen.

Gevoetbald bij ?

Uiteraard ben ik begonnen bij FC Hoensbroek waar ik de gehele jeugd als speler doorlopen heb tot en met de A jeugd. Vervolgens ben ik 2 jaar gaan spelen bij de senioren van 1e klasser KEV uit Heerlen. Toen ben ik 1 jaar terug gegaan naar FC Hoensbroek. In die tijd leerde ik mijn echtgenote Marlie kennen en haar vader, Balt Beaujean ,  was sponsor bij RKVV Heksenberg dus was mijn volgende stap , lachend , uiteraard naar RKVV Heksenberg. Ik heb daar 3 jaar gevoetbald en ben door blessure moeten stoppen met voetballen.

Na deze moeilijke beslissing werd ik leider van het 2e team van RKVV Heksenberg . En hier kwam ik in contact met John Ortmans en Ton Caanen van Roda JC . Ik was toen in bezit van trainersdiploma oefenmeester 3, en ben toen aan de slag gegaan bij Roda JC als jeugdtrainer dat heb ik met veel plezier gedaan.

Bij Roda JC was ook een Belgische jeugdtrainer actief , waar ik een goede band mee had, Davy Raeven die door Racing Genk terug werd gehaald om hoofdtrainer van de C jeugd van deze Belgische vereniging te worden. En kort nadat Davy Raeven naar Racing Genk was gegaan heb ik ook de overstap gemaakt naar deze vereniging. Bij Racing Genk heb ik 8 jaar met plezier als scout gewerkt. Ook ben ik 3 jaar actief geweest bij Groenen Ster , het eerste jaar als trainer van de A jeugd , het 2e seizoen als trainer van het tweede team van Groene Ster samen met Ron Jacobs en in het derde seizoen ook nog actief geweest bij de toenmalige trainer van Groene Ster Sil Diliberto.

En dan weer terug naar RKVV Heksenberg .

Klopt , op een gegeven moment werd ik benaderd door de toenmalige voorzitter van RKVV Heksenberg en helaas veel te jong overleden Jan van der Vin , oom bam mijn echtgenote Marlie of ik actief wilde worden bij de vereniging Heksenberg. Na enkele gesprekken werd voor mij duidelijk wat de visie en de ambitie van RKVV Heksenberg was en heb de uitdaging aangenomen en ben aan de slag gegaan als technisch coördinator . Was een mooie uitdaging, die helaas door verschil van inzicht enkele maanden geleden beëindigd is. Jammer want ik had graag de uitdaging bij en met RKVV Heksenberg willen afmaken.

Hoe kijk je naar de ontwikkeling binnen het amateurvoetbal?

Wat mij persoonlijk opvalt is dat het respect steeds meer weg valt. Niet alleen bij spelers maar ook bij trainers, staf . Natuurlijk moet de wil er zijn om te winnen , en natuurlijk is voetbal voor velen de belangrijkste bijzaak in het leven. Maar het is en blijft een hobby. Maar net zoals in het dagelijks leven is respect op de velden een absolute must!

Ook ben ik van mening dat men bij de jeugd opgeleide trainers voor de groep zou moeten  zetten en geen ouders. Ook dit is waarschijnlijk een persoonlijke utopie. Ik begrijp ook wel dat dit alles te maken heeft met ambitie en de financiën bij verenigingen. Maar voor de ontwikkeling van jeugdspelers zou dit beter zijn.

Andere vraag , waarom is voetbal zo belangrijk voor je?

Zoals eerder aangegeven is voetbal ook voor mij een belangrijke bijzaak .Voetbal is mijn grootste hobby. Ik vind werken en begeleiden van en met jeugd geweldig.

Als je niet binnen het voetbal actief geworden was wat zou je dan gedaan hebben?

Mijn leven zonder voetbal kan ik mij niet voorstellen, maar om antwoord te geven op de vraag ik zou dan wel actief zijn geworden in een team sport.

Je ambities ?

Die liggen toch wel binnen het voetbal. Er zijn wat contacten maar er is niets concreets. Maar mijn grootste ambitie is om ooit weer eens samen te werken met Silvio Diliberto die bij mij als trainer en als mens hoog staat aangeschreven.

Tot slot , waar zien we je over 10 jaar ?

Dan ben ik nog altijd actief in de voetbalsport , want daar ben ik mee geboren.

We hebben vandaag kennis gemaakt met een ambitieuze man , die idolaat is van voetbal. Iemand met ervaring en met een eigen visie. Een gedreven persoonlijkheid niet alleen binnen het voetbal maar ook binnen zijn eigen onderneming.

We sluiten af met zoals Rob aangeeft zijn drie trefwoorden: Discipline  -  gedrevenheid en respect !

Interview en tekst.
Hein Smith.