Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Rob van der Ven (DAW): 'Een mooie tegenstander om ons direct te revancheren'

DAW verloor zondag van Berghem Sport, het was de eerste nederlaag in een officiële wedstrijd sinds 10-4 2016 toen thuis tegen Stormvogels. DAW zal zondag op zoek gaan naar eerherstel. Basis zal dan moeten zijn een meer dan uitstekende wedstrijdinstelling. Pas dan komen de eventuele meer kwaliteiten tot uitdrukking. Avanti’31 pakte zondag haar eerste overwinning dit seizoen. Zij zullen het goede gevoel willen voortzetten. Trainer Rob van Ven over zondag.

Rob; “Een terechte nederlaag tegen Berghem Sport, waar we simpelweg te weinig gebracht hebben. Ik denk dat we met z'n allen weer op scherp zijn gezet. Je kunt een wedstrijd verliezen, maar de manier waarop was dit DAW 1 onwaardig. Deze week hebben we prima getraind en weer even de aandacht gevestigd op basis afspraken waar we als team op terug kunnen vallen als het even wat minder gaat. Komende zondag wacht Avanti '31. Een mooie tegenstander om ons direct te revancheren”.

1.                  Wie is Niels Voet?

Niels Voet, 31 jaar, geboren en woonachtig in Oss. Een vriendin genaamd Denise en een zoontje met de naam Chaz. Mijn Hobby / leefwijze is Voetbal J.

2.                  Wat doet u in het dagelijks leven?

Ik ben werkzaam voor de voetbalacademie van N.E.C. / FC Oss. Jeugdtrainer van de E-TOP, Co-trainer andere elftallen, Coördinator van de vooropleiding en Coördinator Studie.

3.            Hoe is uw carrière als voetballer/trainer tot nu toe verlopen?

Ik heb een super mooie carrière gehad als voetballer, maar ook zeker al als trainer. Ik ben begonnen bij SV Top. Na een aantal jaren in de jeugdopleiding en de beloften van Top Oss ben ik teruggekeerd naar SV Top om daar in het 1e te voetballen. Vervolgens heb ik ook nog twee seizoenen voor Margriet 1 gespeeld. Destijds moest ik op 27-jarige leeftijd maken de keuze maken om door te gaan als voetballer of om fulltime aan de slag te gaan als trainer. Toen heb ik voor het tweede gekozen. Als voetballer heb ik hele mooie dingen meegemaakt. Op veel plekken gespeeld tegen hele goede spelers en van alles meegemaakt (kampioenschappen, degradatie etc.). Als trainer mag ik werken met de beste jeugd en dat vind ik fantastisch . Bij O.K.S.V. heb ik mooie jaren gehad en tot nu toe heb ik het bij Vianen Vooruit super naar mijn zin.

4.            Waarom wilde u trainer worden?

Na mijn carrière wilde ik in het voetbal blijven. Ik vind het super leuk om dingen over te brengen op spelers waardoor ze beter worden. Vroeger was ik vaak aanvoerder en toen was ik daar ook veelal mee bezig.

5.            Als wat voor trainer ziet u zichzelf? Met welke topcoach uit het hedendaagse voetbal mogen we vergelijken qua type? (gedrag, spelopvatting, systeem)

Als speler vergeleken ze me met Mark van Bommel, maar ik vind het lastig over mezelf te zeggen. Denk als trainer het type Frank de Boer: altijd willen winnen en vanuit een goede verdedigende organisatie aanvallend voetbal spelen. Bij voorkeur 1:4:3:3, maar dat ligt er natuurlijk ook aan wat voor spelers je tot je beschikking hebt.

 

 

6.            Wat is het hoogtepunt in uw voetbalcarrière tot nu toe? 

Het kampioenschap met TOP Oss A1.

7.            Wat is het dieptepunt in uw voetbalcarrière tot nu toe?

De degradatie met s.v. TOP in de hoofdklasse.

8.            Wat gaf afgelopen zomer de doorslag in uw keuze voor Vianen Vooruit?

Vianen Vooruit is een warme en mooie club met goede spelers die graag beter willen worden! Ik had een erg goed gevoel bij de club.

9.            In welk opzicht verschilt Vianen Vooruit van uw vorige club OKSV?

Het verschil met O.K.S.V. is dat alles wat groter is. Denk aan het sportpark, de accommodatie, de selectie, het niveau etc. Vianen Vooruit is in alles wat verder. Verder is er niet een groot verschil met  O.K.S.V. .Dat is ook een warme en mooie club met goede spelers die graag  beter willen worden. Ik heb daar ook altijd lekker kunnen werken.

10.          Hoe bevalt het bij Vianen Vooruit tot nu toe? Hoe is de voorbereiding verlopen?

Ik heb het super naar mijn zin en we hebben tot nu toe nog geen wedstrijd verloren. We kunnen spreken van een goede voorbereiding en de eerste twee competitie wedstrijden. Al zijn we in de voorbereiding met alle respect voor de desbetreffende tegenstanders niet echt getest. Daarom zijn we super blij met de 6 punten uit de eerste twee wedstrijden in de competitie. De trainingsopkomst is geweldig.

11.          Wat vond en vindt u van de verassende keuze van de KNVB om Vianen in de 3e klasse D oost in te delen in plaats van de Brabantse klasse? Had u het liever anders gezien?

Ik kom zelf uit Oss! Wat denk je?! J. Ik vond het zeker verrassend. Van Magriet, Berghem Sport etc. ken ik nog heel veel spelers van vroeger. Onder andere Joey Schuurmans (Margriet) en Stijn van Cuijk (Volkel). Leuk om tegen die gasten te spelen, maar aan de andere kant is dit ook weer iets nieuws. Voor mij en voor de club een nieuwe uitdaging.

12.          Wie is de stille kracht van uw elftal?

Wout van de Wiel: onze stofzuiger op het middenveld.

 

13.          Wie is de gangmaker van uw elftal?

Roy Daamen: neemt de ploeg op sleeptouw! Hij doet dat op een manier zoals hij dat kan. Niet alleen op het veld.

14.          Hoe ziet uw zondag eruit als Vianen Vooruit een competitiewedstrijd speelt?

Op zondag kan ik uitslapen tot Chaz wakker wordt. Even spelen met de kleine en dan rijd ik naar Vianen om naar het 2e kijken te kijken. In de tussentijd doe ik de voorbereiding voor de wedstrijdbespreking. Na de wedstrijdbespreking ligt de focus op de wedstrijd. Na de wedstrijd natuurlijk even napraten in de bestuurskamer en kantine. Zodra ik thuis ben ga ik lekker voetbal kijkenJ.

15.          Wat zijn sterke punten én verbeterpunten voor Vianen Vooruit als vereniging zijnde?

Sterke punten: Een hechte club én een hecht team. Iedereen vecht voor de 3 punten op zondag. Vianen heeft ook écht een 12e man in de vorm van vele supporters.

Verbeterpunten: Een stabiele club in de 3e klasse worden. Kan altijd wel wat beter. Zo denkt de club ook. Mooi om te zien.

16.          Afgelopen jaar wist Vianen Vooruit zich via de nacompetitie te handhaven. Wat is jullie doelstelling voor komend seizoen?

De doelstelling is rechtstreeks handhaven.

17.          Waar staan Niels Voet én Vianen Vooruit over vijf jaar?

 

Ik denk aan het heden: ik ben nu trainer van Vianen Vooruit en wie weet wat de toekomst brengt. Hoop voor Vianen Vooruit dat ze over 5 jaar nog steeds op dit niveau of wie weet misschien wel een stapje hoger kunnen acteren. Ik gun ze het beste.

Foto: Kliknieuws