Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Rode kaart bepalend bij Minor - IFC

Een in de 33ste minuut van de wedstrijd gegeven rode kaart aan verdediger Roy Goossens van Minor bleek uiteindelijk bepalend voor de uitslag van de wedstrijd. Deze eindigde in een hoge 0-5 overwinning voor de ploeg uit Zuid-Holland.

Wegens disciplinaire redenen ontbrak Amin Elalji, de topschutter van Minor in de wedstrijdselectie. Waar Minor na de winterstop nog geen punten had weten te verzamelen, had IFC hun vier gespeelde wedstrijden allen weten te winnen.

De ploeg van trainer Winkelmolen speelde in een 4-4-2 opstelling en gaf de bezoekers het initiatief in de wedstrijd. Na 12 minuten was echter de eerste grote kans wel voor Minor. Na een goede pass van Raymond Buis kreeg Mike Olijve echter de bal niet langs de keeper van IFC. Een kleine 12 minuten later moest doelman Rik Klyn zich strekken om een schot van Pisas onschadelijk te maken.

In de 33ste minuut werd topschutter Rombouts van IFC aangespeeld en op de rand van de zestienmeter werd hij foutief afgestopt door centrale verdediger Roy Goossens. De scheidsrechter oordeelde het vasthouden van een aanvaller, die daardoor een doorgang richting de doelman werd versperd en gaf Goossens de directe rode kaart. Van veraf op de tribune gezien leek de straf wellicht wat hard, maar de scheidsrechter stond dicht genoeg bij de situatie om die te kunnen beoordelen. De toegekende vrije trap belandde tegen de lat.

In de laatste vijf minuten van de eerste helft besliste het op de derde plaats staande IFC in feite de wedstrijd. Eerst scoorde Rombouts zijn 15e competitietreffer en even later suisde een geplaatst schot van Tekleab in de bovenhoek voor de 0-2 ruststand.

Minor wist tijdens de rust, dat een resultaat nu behalen een moeilijke opgave zou worden in de tweede helft, maar hoopte op een geniepige counter met een doelpunt of wellicht daaruit via een rode kaart en penalty terug in de wedstrijd te kunnen komen. Zover kwam het echter niet. De gasten dicteerden de wedstrijd verder en liepen door doelpunten van Slingerland, Kiflom Tsegay en Rombouts uit naar een ruime 0-5 overwining.

Door deze nederlaag zakt Minor naar de met Meerssen gedeelde 12e/13e plaats met beide 19 punten uit 18 wedstrijden. De derde Limburgse ploeg in de hoofdklasse B staat er met de 15e en voor laatste plaats (16 punten uit 19 wedstrijden) nog minder florissant voor.

Cees van Heeren