Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Rode kaart nekt SVH’39!

Het leek vooraf een duidelijke voorsprong, die SVH in de thuiswedstrijd tegen Kessel had genomen (4-1). In Kessel liep het team uit Herkenbosch gisteren na een 1-5 nederlaag toch nog de zo gehoopte promotie mis.

Met een grote bus vol supporters werden de spelers van SVH’39 vergezeld naar de beslissende uitwedstrijd in de nacompetitie. De voorsprong van drie doelpunten leek een geruststellende gedachte voor die return. Toch pakte het gisteren in Kessel nog geheel anders uit.

Beginfase

Na een, van beide kanten, nerveuze beginfase kwam de thuisclub het eerst in zijn spel. De voorsprong voor Kessel na tien minuten door Remco Paulissen kon dan ook niemand verbazen. De ploeg van trainer John Paulissen leek na een goed half uur een flinke stap in de goede richting te zetten toen goalgetter Willem Kruijk de 2-0 op het bord zette. Direct daarna bezorgde Youri Rijlaarsdam de gasten vanuit een hoekschop de aansluiting. Net voor de pauze viel in feite de beslissing in de wedstrijd. Bij een aanval van Kessel trok scheidsrechter Versteegh bij een duel op de rand van het strafschopgebied, na overleg met zijn assistent Keijsers, de rode kaart voor een charge van verdediger Armand Maessen van SVH. „Met gestrekt been naar de tegenstander”, luidde de lezing van de leidsman. „Dus direct rood.” Dit was tegen het zere been van de aanhang van de gasten, die duidelijk en herhaaldelijk lieten blijken toch al geen hoge dunk van de referee te hebben. „Er was helemaal niets aan de hand. Wij hebben het achteraf op opgenomen filmbeelden nog eens kunnen bekijken”, liet een zwaar geëmotioneerde supporter weten.

Met gestrekt been naar de tegenstander, dus direct rood Scheidsrechter Versteegh.

Tegenhouden

Met tien man moest SVH zich in de tweede helft beperken tot tegenhouden. Na doelpunten van Rick en Noud Peeters trok Kessel de totaalstand tussentijds recht. Twee minuten voor het verstrijken van de tijd schoot Bert Lenders de 5-1 en daarmee de promotie voor Kessel naar de vierde klasse binnen.

Via: Bert Schmitz (artikel uit De Limburger overgenomen)

Bekijk hier de 'overtreding'