Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Samenwerking RKVVL/Polaris en vv SCM onder de naam SSA West United

De Maastrichtse voetbalverenigingen RKVVL/Polaris en vv SCM gaan samenwerken. Met ingang van het nieuwe seizoen 2020-2021 gaan zij gezamenlijk spelen onder de voorlopige naam SSA West United. De naam refereert naar Maastricht West waar beide clubs gelegen zijn.

De SSA is de voorloper tot een fusie. Het streven is om voor het seizoen 2021-2022 de fusie helemaal rond te hebben en de leden dan een nieuwe naam en clubkleuren te laten kiezen. De thuisbasis van het samenwerkingsverband wordt Sportpark West en gaat spelen in de 3de Klasse. 

De SSA is tot stand gekomen in een bijzonder kort tijdsbestek. KNVB en gemeente Maastricht hebben het proces ondersteund. Binnen 5 weken lag er een plan van aanpak waarmee besturen en leden van beide clubs instemden. Voorzitter RKVVL Polaris Jean-Paul Eijmael: “RKVVL/Polaris had in haar langetermijnvisie aangegeven dat versterking van de club noodzakelijk was. Een samenwerking met een andere club geeft nieuwe impulsen en elan. Het maakt de club klaar voor de toekomst want 
er zijn bedreigingen genoeg. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van de Corona-crisis. De samenwerking gaat leiden tot een mooie en betere club waarbij iedereen kan voetballen of genieten van het spel in een prachtig sportpark”. 

Roger in de Braekt, voorzitter vv SCM: “Bij mijn benoeming als voorzitter (januari 2020) heb ik aangegeven dat ik geloof in een grote sterke club in Maastricht West. Ik ben dan ook zeer blij dat dit zo snel gelukt is waarbij ik opmerk dat de Corona-crisis het proces versneld heeft. Ook de gemeente Maastricht heeft op een positieve wijze bijgedragen aan de samenwerking van 
beide clubs. Beide clubs hebben een grote voetbalhistorie en deze wordt nu geborgd voor de toekomst"